Softul care lasă hackerii „şomeri”, creat de o româncă

raluca_ada_popa
O echipă de specialişti în securitate online, din care face parte şi o româncă, a reuşit să creeze unul dintre cele mai sigure softuri din lume.

Mylar, softul creat de echipa din care face parte şi sibianca Raluca Ada Popa, reuşeşte să ascunsă conversaţiile şi datele noastre, care pot fi decriptate doar pe computerul personal.

Dacă un guvern sau un hacker ar încerca să fure datele, am fi notificaţi. Sistemul nu e perfect, dar ar putea fi unul dintre cele mai bune din întrega lume.

„Multe lucruri sunt diferite la Mylar. Poţi să distribui datele, într-o aplicaţie de chat. De asemenea, poate fi introdus în domeniul medical. Pacienţii pot să împartă datele lor cu doctorii fără frică. În Mylar poţi să spui exact ce va fi criptat”, explică Raluca pentru adevarul.ro.

Echipa de la MIT îşi testează aplicaţia cu ajutorul pacienţilor şi medicilor de la un spital din Boston. Ei au introdus Mylar în sistemul de la spitalul Newton-Wellesley şi colectează datele medicale ale pacienţilor. Datele medicale, anonime, sunt decriptate doar pe calculatoarele medicului sau pacientului. Dacă acest proces de lansare va funcţiona cum trebuie, softul va fi extins şi la alte produse.

Raluca Ada Popa este absolventa unui liceu din Sibiu, studiile superioare făcându-le la Caltech şi, apoi, la MIT, cea mai bună universitate tehnică din lume.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.


Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.