Șoferi filmați în timp ce aruncă gunoaie la marginea drumului. Ce pedepse au primit

FOTO: cjbihor.ro
FOTO: cjbihor.ro

Opt șoferi au fost filmați în timp ce aruncă gunoi pe marginea drumurilor din județul Bihor. Aceștia au fost identificați de polițiști și au primit amenzi în valoare de 30.000 de lei.

Imaginile surprinse arată cum șoferi care conduc autoturisme sau tiruri se opresc în parcarea amenajată pe drumul județean și aruncă deșeurile direct din autovehicule sau după ce au coborăt din acestea. Cinci dintre persoanele identificate au primit avertisment, iar celelalte trei au fost sancționate cu amenzi în valoare de 10.000 lei fiecare.

Aceste acțiuni au caracater permanent, dispozitivele fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren. În acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor.

Camerele de supraveghere au fost achiziționate de Consiliul Județean Bihor și puse la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și a Gărzii de Mediu. Cele patru camere video permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

În paralel cu drumurile județene, sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din județul Bihor. Au fost montate 9 camere de supraveghere video în cinci parcări unde se aruncă cel mai frecvent deșeuri, transmitere Consiliul Județean Bihor.  

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.