Singurul mare oraș din România fără lumini de sărbători

Imagine din anul 2013, cu un brad împodobit în centrul orașului Ploiești. Foto: worldwideromania.com

Un oraș cu peste 200.000 de locuitori nu va avea decorațiuni de Crăciunul acesta. Locuitorii se mobilizează pe Facebook și vor decora centrul orașului de unii singuri.

Societatea care a montat ani de-a rândul decorațiuni în Ploiești a făcut un deviz care edililor li s-a părut exagerat. Primăria avea alocată suma de 200.000 de lei pentru servicii de iluminat festiv, însă la licitația organizată s-a prezentat o singură firmă, care a cerut un buget aproape dublu față de cel propus de municipalitate (383.150 lei, TVA inclus), scrie digi24.ro.

„Totul era ca în poveşti. Vă spun sincer! Mai ales când am prins anii în care chiar ningea”, spune un localnic, pentru sursa citată.

În 2015, aceeași primărie cheltuia 1,3 milioane de lei pentru instalațiile și ornamentele care au împodobit orașul. Între timp, însă edilul-șef a fost arestat. Primarul Iulian Bădescu a fost arestat în iulie 2015, pentru fapte de corupție.

Ploieștenii care nu vor să își imagineze sărbătorile fără decorațiuni s-au mobilizat pe Facebook și au creat pagina „Împreună decorăm Ploieștiul„. Comunitatea de pe această pagină intenționează ca, în data de 12 decembrie, să iasă în stradă și să decoreze brazii din centrul orașului.

”Având în vedere că Primăria Ploieştiului consideră că cetăţenii oraşului Ploieşti nu merită sărbători ca până acum, trebuie neapărat să le arătăm că cetăţenii vor altfel. Hai să ieşim începând de sâmbătă 12 decembrie orele 15.00- 17.00 să decorăm cum putem centrul Ploieştiului. Fiecare va aduce ceea ce poate (globuleţe, instalaţii de pom). Împreună vom decora pomii din centrul oraşului cu respectivele obiecte aduse de voi. Ruşine municipalităţii care sub pretextul lipsei mijloacelor financiare a refuzat pentru prima data din anul 2000 decorarea Ploieştiului. Suntem Generaţia care nu poate fi cumpărată”, este mesajul scris pe Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Cea mai bună școală de limba engleză din Europa se află în România
Cele mai bune orașe pentru studenți în 2016
Cele mai mari gafe de 1 Decembrie. Liviu Dragnea și Andreea Bălan, repetenții din 2015
3 milioane de români vor să se întoarcă în țară
Locuri de muncă în Germania: Cazare inclusă și alocație pentru copil

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.