Simona Halep vrea să oprească ”seceta” australiană. E în semifinale la Sydney!

Simona Halep a câștigat, în această dimineață, la Sydney, al doilea său meci în sezonul WTA 2016, trecând în două seturi echilibrate de Karolina Pliskova, din Cehia.

Cu toate că a avut probleme la tendonul lui Ahile, accidentare care a forțat-o să abandoneze de la primul turneu al anului, cel de la Brisbane, Simona Halep arată o formă foarte bună la Sydney.

Românca în vârstă de 24 de ani a pornit ca din tun în confruntarea cu Pliskova, distanțându-se aproape pe nesimțite la 5-1. Cehoaica, locul 11 în clasamentul mondial, a strâns scorul pe final de set, pe care Halep a reușit să îl închidă doar după o conversație liniștitoare cu antrenorul Darren Cahill.

Simona și Karolina au avut câteva schimburi de mingi extrem de încinse în manșa secundă, constănțeanca de pe locul 2 în lume, a reușit să se impună în ”prelungiri”, cu 7-5, tot după ce a primit sfaturi din partea antrenorului.

”În setul doi am avut mici dureri, dar m-am simțit bine. Mă așteptam ca adversara mea de azi să joace în forță, dar cred că și eu am lovit bine astăzi”, a spus Simona Halep la conferința de presă de după meci.

În semifinalele de la Sydney, românca va încrucișa racheta cu Svetlana Kuznețova, pe care a învins-o de trei ori în cele cinci întâlniri precedente.

”Folosește foarte multe spinuri, lovituri tăiate, în jocul ei, însă eu voi intra optimistă mâine pe teren”, a precizat Simona, care n-a câștigat încă niciun turneu în Australia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: