Simona Halep va ”rejuca” finala de la Dubai. Românca e pe traiectorie de coliziune cu Serena Williams

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câștigat al doilea său meci la Indian Wells, trecând de americanca Varvara Lepchenko, însă, la fel ca în partida de debut, a avut nevoie de trei seturi și a arătat destul de multe vulnerabilități.

După succesul din turul doi cu tânăra rusoaică Daria Gavrilova, Simona Halep (23 de ani, locul 3 în lume) a învins-o azi-noapte pe Varvara Lepchenko, jucătoare cu cinci ani mai în vârstă și a 26-a favorită la Indian Wells, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-1, după două ore și 14 minute de joc.

În prima manșă, românca a evoluat exact, mai ales pe propriul serviciu, reușind să anuleze toate oportunitățile de break ale adversarei sale. Lepchenko, jucătoare născută la Tașkent, în Uzbekistan, însă care evoluează pentru Statele Unite din 2007, a forțat în setul doi, pe care l-a controlat la început.

În decisiv, Simona Halep și-a recăpătat claritatea în joc și după ce a cedat primul game le-a câștigat pe ultimele șase, iar drept răsplată și-a asigurat un cec de aproape 60.000 de dolari și 120 de puncte ATP.

În runda următoare, românca va încrucișa racheta cu Karolina Pliskova (Cehia, cap de serie 14). Este reeditarea finalei de la Dubai, pe care Simona Halep a câștigat-o în două seturi, scor 6-4, 7-6 (4), în urmă cu trei săptămâni.

Pliskova, care traversează cea mai bună perioadă din carieră în acest sezon, a eliminat până acum două jucătoare din Spania la Indian Wells. Mai întâi, a trecut de Lara Arruabarrena (6-3, 7-5), iar aseară a învins-o pe Garbine Muguruza (cap de serie 19) cu 7-5, 6-4.

Cu un serviciu redutabil, lovituri spectaculoase și dorință de revanșă pentru meciul pierdut la Dubai, Pliskova se anunță a fi un adversar redutabil pentru Simona Halep, care, însă, e favorită în confruntarea de mâine noapte.

În 2014, Simona Halep s-a oprit în semifinale la Indian Wells, după un eșec cu poloneza Agnieszka Radwanska. Dacă va trece de Karolina Pliskova, românca se va lupta pentru un loc în penultimul act cu învingătoarea dintre Carla Suarez Navarro (Spania, 12) și Heather Watson (Marea Britanie).

Cel mai probabil adversar pentru româncă în semifinale este americanca Serena Williams, aflată la prima participare la Indian Wells după 14 ani de pauză. Liderul mondial, care a trecut greu în primul ei meci de românca Monica Niculescu, după un dublu 7-5, a spulberat-o azi-noapte pe kazaha Zarina Diyas, scor 6-2, 6-0, iar în ”optimi” se va duela cu compatrioata sa, Sloane Stephens.

Recomandările editorilor GreatNews:

Marian Vanghelie se lăuda că Iohannis îl poate ajuta să scape de dosar. Cine era omul de legătură
Descinderi la un cuib de barză, operațiunea de la Schitu Golești
O mireasă și-a părăsit logodnicul în ziua nunții pentru că nu a știut cât fac 15 plus 6