Descinderi la un cuib de barză, operațiunea de la Schitu Golești

Un localnic din Schitu Golești, județul Argeș, se plânge de mai multă vreme autorităților că o barză care și-a făcut cuib pe un stâlp din curtea sa îi deranjează liniștea, face mizerie și îi distruge grădina. Acesta spune că că în ultimii 21 de ani, în toate verile, nu a avut liniște din cauza berzelor.

Plângerea sa a ajuns până la ministrul Mediului și a avut nevoie de un aviz și din partea Academiei Române pentru ca respectivul cuib să fie mutat pe un alt stâlp.

În cele din urmă, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a semnat un ordin, publicat în Monitorul Oficial, prin care cuibul să fie mutat 600 de metri mai departe.

Potrivit jurnaliștilor de la Digi24, operațiunea de mutare a cuibului, când barza „nu era acasă”, s-a transformat într-un adevărat dezastru. Echipa de muncitori care s-au ocupat de aceste lucrări au distrus cuibul.

Cuibul trebuia relocat, nu distrus. Și eu sunt tot așa. Tot de aceeași părere sunt și eu, dar firma care este autorizată pentru așa ceva… pentru care primesc bani pentru treaba asta, nu știu. L-au distrus”, a spus Tudor Ion, viceprimar comuna Schitu Golești.

Mai mult, unii săteni superstițioși trăiesc cu frică: „Dacă ei strică cuibul, berzele dă foc la locuințele de jur împrejur!”. Operațiunea de mutare a cuibului va fi analizată de o compisie a Agenției de Mediu.