Simona Halep, eliminată de Serena Williams de la Australian Open 2019

Simona Halep a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Australian Open, după ce a pierdut o nouă bătălie spectaculoasă cu americanca Serena Williams, scor 1-6, 6-4, 4-6.

După victoria de sâmbătă în fața americancei Venus Williams, Simona Halep nu a reușit să o elimine și pe sora acesteia, Serena, de la Australian Open 2019. Româncă rămâne cu un singur succes în fața superstarului american, care a obținut al 9-lea succes în fața constănțencei.

Simona Halep a început meciul cu un senzațional break la zero, însă a fost doar un foc de paie. Serena Williams, septuplă campioană la Australian Open, a început bombardamentul, iar 20 de minute mai târziu, încheia, cu un as, primul set: 6-1!

A fost o demonstrație de forță a americancei în vârstă de 37 de ani, care nu i-a dat absolut nicio șansă româncei de pe primul loc în clasamentul mondial. Puternica Serena a lovit mingea extrem de puternic, în timp ce Simona nu și-a găsit deloc ritmul în prima manșă.

Setul secund părea să aibă aceeași soartă, mai ales după ce Serena a reușit din nou să câștige pe serviciul campioanei din România. Simona Halep a încercat o revenire și a reușit-o! A recuperat break-ul și a trecut la conducerea scorului: 3-2! Ambele jucătoare și-au câștigat apoi serviciul, cu destul de puține emoții, însă la 5-4, Simona și-a procurat o minge de set.

A fost de ajuns! O minge prea lungă a Serenei a trimis partida în setul decisiv, când meciul intra în a doua oră de joc.

Ambele jucătoare și-au continuat recitalul pe propriul serviciu. Au fost trei game-uri ”albe” consecutive, iar apoi Simona Halep a avut primele șanse de break din ”decisiv”, însă nu a izbutit să se desprindă de superstarul din SUA.

Serena, care a scăpat ca prin urechile acului, a fost cea care a reușit, însă, break-ul. Americanca și-a dozat perfect eforturile și s-a impus, în final, cu 6-4, grație, în principal, serviciului său extraordinar.

În sferturile de finală, Serena va încrucișa racheta cu o altă jucătoare foarte solidă: Karolina Pliskova, din Cehia. A șaptea favorită la Melbourne a trimis-o acasă pe iberica Garbine Muguruza, după o demonstrație de forță.

Simona a ratat șansa de a repeta sfertul de finală de anul trecut, tot la Australian Open, când românca s-a impus sec în fața cehoaicei, cu 6-3, 6-2.