Simona Halep schimbă echipamentul. S-a înțeles cu Nike

După ce a petrecut ani buni echipată de germanii de la Adidas și a jucat la Australian Open într-un echipament ”made in China”, jucătoarea română de tenis Simona Halep pare să fi ajuns la o înțelegere cu compania americană de echipament sportiv Nike.

Se pare că suma pentru care cele două părți s-au înțeles ar fi de 2 milioane de euro pe an, pe care Simona Halep o solicitase și nemților de la Adidas, însă aceștia nu au dorit să dubleze suma pe care i-o ofereau româncei.

Simona Halep (26 de ani, numărul 2 mondial) a anunțat începutul colaborării cu Nike, printr-un mesaj postat pe Twitter. ”Just Do It – I Just Did It” a scris Simona, un răspuns inspirat la celebrul slogan.

Nike este una dintre cele mai mari companii de echipamente sportive, printre atleții care sunt reprezentați de ea fiind Roger Federer, Serena Williams, Rafael Nadal și chiar și marea rivală a Simonei Halep – rusoaica Maria Șarapova.

Simona Halep, 2 milioane de euro pe an de la Nike

Gigantul din statul american Oregon a avut venituri de 34,35 miliarde de dolari în 2017, cu un profit de aproape 5 miliarde. Nike a fost fondată în 1964 de către un atlet al universității locale – devenit apoi dublu campion olimpic – și antrenorul acestuia.

Până în 1980, cu ajutorul unor campanii reușite de marketing, Nike deținea jumătate din piața americană de pantofi pentru sport, iar imediat a decis să fie listată la bursă.

Faimosul slogan ”Jus Do It” a fost lansat în urmă cu 30 de ani, iar de atunci, Nike a dominat clar piața de echipamente sportive din America de Nord, extinzându-și constant influența și la nivel global.

Simona Halep, în Nike la Doha

Primul turneu în care o vom vedea pe Simona Halep îmbrăcată în Nike va fi Openul Qatarului, de la Doha, în această săptămână. La turneul WTA Premier Mandatory, cu premii totale de 2,6 milioane de dolari, Simona Halep îi poate contesta pentru prima oară coroana danezei Caroline Wozniacki.

Prima apariție pe teren a româncei, după evoluțiile splendide de la Australian Open, va fi direct în turul al doi de la Doha, împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova sau a chinezoaicei Zhang Shuai. La Qatar Open, unde Simona s-a impus în 2014, participă și Monica Niculescu, care o va întâlni în primul tur pe Maria Șarapova, dar și Irina Begu, care va încrucișa racheta cu o altă jucătoare foarte experimentată – australianca Samantha Stosur.

Mihaela Buzărnescu trebuie să treacă de ucraineanca Lesia Țurenko pentru a o întâlni, în turul doi, pe letona Jelena Ostapenko, campioana în exercițiu la Roland Garros, în timp ce Sorana Cîrstea pare să aibă cel mai facil adversar la Doha, pe grecoaica Maria Sakkari.