Simona Halep s-a despărțit de antrenorul Wim Fissette

Simona Halep, jucătoarea română de pe locul 3 mondial, a decis azi să renunțe la colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette, care a pregătit-o în 2014.

Jucătoarea română în vârstă de 23 de ani a anunțat despărțirea pe Facebook.

„Colaborarea mea cu antrenorul Wim Fissette se încheie la finalul acestui an, în urma unei decizii luate de comun acord. A fost un an bun şi frumos. Îi mulţumesc şi îi doresc succes în continuare”, a scris Simona Halep.

Simona Halep tocmai a încheiat cel mai bun an din carieră, colaborarea cu Wim Fissette începând în debutul sezonului, imediat după Australian Open.

Jucătoarea română și-a îmbunătățit jocul sub tutelajul antrenorului belgian, care o pregătise în trecut și pe marea campioană Kim Clijsters, reușind cele mai bune performanțe în acest sezon.

Belgianul Wim Fissette are 34 de ani și a mai lucrat cu Kim Clijsters și Sabine Lisicki (www.rtbf.be)
Belgianul Wim Fissette are 34 de ani și a mai lucrat cu Kim Clijsters și Sabine Lisicki (www.rtbf.be)

Cu al doilea serviciu superior, Simona Halep a ajuns în cinci finale în 2014, câștigând, însă, doar două: la Doha și București. Românca a atins și locul 2 WTA, însă nu a reușit să cucerească niciun titlu de Grand Slam, fiind însă foarte aproape: finală la Roland Garros și semifinale la Wimbledon.

Câștiguri importante pentru Wim Fissette

Wim Fissette era plătit cu trei mii de euro pe lună, fiind îndreptățit și la zece procente din câștigurile obținute de Simona Halep în competiții. Anul 2014 a fost extrem de profitabil pentru jucătoarea din România, care a adunat cinci milioane de euro din premii.

Rămâne de văzut spre ce fel de antrenor se va orienta Simona Halep. Un lucru este sigur: va fi un tehnician de top.

Într-un interviu acordat pentru Adidas, sponsorul româncei, publicat tot azi pe pagina sa de Facebook, Simona Halep mărturisea: ”Sunt fericită pentru că sunt în cel mai bun moment al carierei mele. Am jucat foarte bine anul trecut. Am obținut victorii mari în fața unor jucătoare foarte bune. Am multă încredere în mine. Încerc să fac tot ce pot pe teren și să fiu fericită pentru că am motive”.

”Toți românii se așteaptă ca eu să câștig toate meciurile, dar eu sunt o fată normală. Sper să mă susțină mereu”, a completat Simona Halep.