Simona Halep: ”Îi mulțumesc lui Dumnezeu că a plouat în decisiv. Pot să mai fiu puternică încă o zi”

Simona Halep s-a calificat în semifinale la US Open, după un meci splendid, în care a arătat câteva dintre cele mai frumoase calități pe care le poate avea un sportiv.

Românca în vârstă de 23 de ani a jucat extraordinar pe cimentul de la New York în fața bielorusei Victoria Azarenka, pe care a învins-o greu, în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-4.

Iată cum a rezumat chiar Simona Halep partida: ”În primul set am jucat cel mai bun tenis al meu. Am vrut să fiu agresivă și m-a ajutat. Am făcut însă un pas înapoi în partea a doua şi mi-a fost destul de greu să revin. Azarenka e foarte puternică. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că a plouat în decisiv. M-a ajutat mult să obțin acel break care a făcut diferența”.

Cu ajutorul intervenției divine sau fără el, Simona Halep a făcut un meci mare aseară la US Open, unde a ajuns pentru prima oară în semifinale. Azarenka, jucătoare care a ratat ascensiunea româncei din cauza mai multor probleme medicale, a fost anihilată în primul set.

Bielorusa, care a ajuns de două ori în finală la turneul de Grand Slam american, a forțat în manșa secundă, având un start mai bun și în ”decisiv”.

După o scurtă pauză provocată de ploaie, Simona a revenit pe teren mai puternică, mai concentrată, și a obținut una dintre cele mai importante victorii din carieră.

S-a vorbit și se va mai vorbi multă vreme despre spiritul de luptă al Simonei. La fel ca Lionel Messi în fotbal, Halep reușește să învingă adversari care sunt mai înalți, mai puternici, depășind handicapul fizic prin creativitate și dăruire.

Cu toate că Azarenka este, fără niciun dubiu, o jucătoare de clasă mondială, cele două titluri de Grand Slam din palmares, cât și faptul că a ocupat locul 1 WTA, fiind dovezi suficiente în acest sens, aseară, pe impresionanta arenă ”Arthur Ashe”, Simona a fost mai bună.

Românca nu va avea prea mult timp de odihnă la dispoziție. La noapte, în jurul orei 4:00 în România, va încrucișa racheta cu italianca Flavia Pennetta, jucătoare aflată pe locul 26 în lume.

”Trebuie să lupt pentru fiecare punct împotriva Flaviei. Mă aștept la un meci greu, este o jucătoare formidabilă. Sunt convinsă că pot să mai fiu puternică încă o zi”, a precizat campioana din România.

Recomandările editorilor GreatNews:

Lecția dată de cel mai sărac președinte din lume în plină criză a refugiaților
Universitățile din România care sunt gata să primească refugiați. Li se oferă cazare și masă
Fotografiile emoționante care i-au adus o avere unui refugiat sirian
Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 900 de lei mai mici
Locuri de muncă la Orange, Vodafone, Telekom, RCS&RDS. Lista joburilor scoase la concurs