Fotografiile emoționante care i-au adus o avere unui refugiat sirian

FOTO: Gissur Simonarson CN/ Twitter
FOTO: Gissur Simonarson CN/ Twitter

Două fotografii postate pe rețelele de socializare au pornit o adevărată campanie umanitară în mediul virtual.

În imagini a fost surprins un refugiat sirian care vinde pixuri pe o stradă din Beirut, iar în brațe o are pe una dintre fetițele sale, care doarme. În mai puțin de o săptămână s-au strâns peste 150.000 de dolari pentru refugiatul sirian, în urma unor campanii online.

Cel de la care a început campania este Gissur Simonarson, fondator Conflict News, o platformă online unde sunt relatări din zonele de război.

Mai întâi s-a interesat cine este omul pe care l-a surprins în imagini, iar în doar două zile, după ce fotografiile au devenit virale pe Twitter, a aflat că îl cheamă Abdul Haleem al-Kader și este tatăl a două fetițe. Plecase din Siria împreună cu soția sa, însă aceasta a hotărât să se întoarcă în țară și să-l lase împreună cu cele două fetițe în Liban.

Sirianului nu i-a venit să creadă cât de mulți s-au interesat de viața sa. „Am fost foarte surprins să știu că foarte mulți oameni s-au interesat de povestea mea și de soarta copiilor mei. Nu mi-am putut stăpâni lacrimile”, a declarat Abdul Haleem al-Kader, pentru Buzzfeed.com.

Acestea a mai povestit că a lucrat în Siria la o fabrică de ciocolată, însă s-a închis și nu a mai avut unde lucra. După ce a ajuns în Liban a încercat să se angajeze, însă nu a găsit niciun loc de muncă și s-a apucat de vândă pixuri pe străzi. Cu banii pe care ar urma să-i primească de la intenauți poate să înceapă o nouă viață.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Profesor universitar doctor cu greșeli de neiertat la ortografie: „cativa fulgi Ne umezesc obraji !”
Lecția dată de cel mai sărac președinte din lume în plină criză a refugiaților
Locuri de muncă pentru români în străinătate. Ce joburi sunt disponibile pentru medici
eMAG Stock Busters. Cele mai mari reduceri din septembrie

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.