Simona Halep a câștigat printre emoții și picături de ploaie la Miami. Românca a ajuns la 13 victorii consecutive!

Chiar dacă era considerată favorită certă azi, Simona Halep a avut parte de un meci greu decât se aștepta la debutul de la Miami. Proaspăta campioană de la Indian Wells a trecut în trei seturi de Nicole Vaidisova, din Cehia, scor 6-4, 2-6, 6-1.

Doar câteva zeci de spectatori au populat uriașa arenă centrală a complexului din Florida, însă au avut parte de un tenis de calitate.

Vaidisova, evident jucătoarea mai puternică, în ciuda celor două operații pe care le-a suferit la umărul drept, a lovit în forță, lung, punându-i câteva probleme Simonei, care a contracarat prin excelenta ei mobilitate.

Vaidisova, care este la doar al doilea meci în circuitul WTA după aproape cinci ani de pauză, s-a ținut scai de româncă în primele șase game-uri, însă, apoi, Halep a redus drastic numărul erorilor neforțate, în timp ce cehoaica a fost forțată să riște tot mai mult.

Partida a fost întreruptă de mai multe ori, timp de câteva minute, după ce câteva picături de ploaie au ajuns pe cimentul fierbinte de la Miami.

Românca de pe locul 3 în lume nu a fost deranjată prea mult de pauzele forțate și a reușit să închidă primul set, la scorul de 6-4.

Cum ploaia a început să cadă tot mai tare, cele două jucătoare au părăsit terenul, doar ca să revină câteva minute mai târziu.

Setul secund a fost dominat de la un capăt la celălalt de Simona, care a început cu un break, însă a pierdut rapid următoarele trei game-uri. Loviturile plate ale cehoaicei în vârstă de 26 de ani au pus-o în mare încurcătură pe Halep, care nu a reușit să își câștige nici măcar o dată serviciul în manșa secundă, pe care a pierdut-o fără drept de apel: 2-6.

După câteva sfaturi utile primite de la antrenorul Victor Ioniță, Simona a pornit ca din tun în ”decisiv”. A schimbat strategia, forțând-o pe Vaidisova să lovească mai des cu reverul, și a lovit mult mai precis. Rezultatul: 6-1, fără emoții!

În runda următoare, românca o va întâlni pe Camila Giorgi, din Italia, a 30-a favorită la Miami.

Simona are nevoie de o calificare în finală pentru a o depăși pe Maria Șarapova în ierarhia mondială, rusoaica pierzând surprinzător în runda secundă, în fața mult mai tinerei compatrioate Daria Gavrilova.

Recomandările editorilor GreatNews:

Șova a scăpat de cătușe cu mir și rugăciune. Azi, Dumnezeu a fost senator
Politicienii și Dumnezeu. Cum îl descoperă brusc pe Cel de Sus când ajung în fața justiției
În pat cu dușmanul. Fuga dintr-o închisoare fără gratii, după 24 de ani

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.