Șova a scăpat de cătușe cu mir și rugăciune. Azi, Dumnezeu a fost senator

În Camera Senatului s-au votat, astăzi, cererile de ridicare a imunității pentru parlamentarii Dan Șova și Darius Vâlcov, ambii din PSD.

În cazul lui Darius Vâlcov, cererea venită din partea procurorilor DNA a fost acceptată. Senatorul a cerut chiar el să fie votată ridicarea imunității, altfel își va da demisia. Au fost exprimate 150 de voturi, din care 97 – „pentru”, 48 – „împotrivă” și 5 voturi anulate.

„Am în faţa mea un discurs pregătit cu avocaţii, dar vreau să vorbesc în afara lui. Cred că acest discurs trebuie să îl fac în faţa judecătorilor. Astăzi este Bunavestire. Am primit o veste bună: Codul Fiscal va fi aprobat de Guvern. Soloicitarea mea este să votaţi “da”. Fiind şi ziua mea, cred că este o rugăminte în plus”, a spus Vâlcov.

Rugăciunea lui Dan Șova

Celălalt parlamentar, senatorul PSD Dan Șova, a scăpat de arestarea preventivă. În cazul său au fost 79 de voturi „pentru” ridicare imunității, 67 – „împotrivă” și 5 voturi anulate. Parlamentarii care au anunțat rezultaltul au spus că pentru ridicarea imunității ar fi fost nevoie de 85 de voturi.

Înainte de vot, Dan Șova a susținut un discurs în fața colegilor din Senat și a spus că e nevinovat.

„Am început aceasta zi într-un mod foarte plăcut împreună cu colegii de la grupul de rugăciune.
Este Buna Vestire, vreau în primul rând să fac o urare: Dumnezeu să fie cu fiecare dintre noi şi să se facă aşa cum vrea El. (…)

Am fost foarte onorat să vorbesc de la această tribună, sunt onorat să vorbesc şi astăzi. În privinata mea a fost formulată o cerere de reținere și arestare pentru o presupusă faptă de complicitate morală la abuz în serviciu.

Complicitatea morală ține de faptul că eu, în anul 2007, aș fi convins doi directori de la complexurile Rovinari și Turceni să încheie contracte de asistență juridică. Toate probele de la dosar indică contrariul”, a declarat Dan Șova.

Votul lui Dumnezeu

O parte dintre senatorii care au votat împotriva cererii DNA cred că e „o decizie care vine în urma rugăciunilor”. Mai mult, senatoarea UNPR Florina Jipa a mers în Camera Senatului la Dan Șova și l-a dat cu mir.

„Eu țin foarte mult la acest băiat! A fost un gest spontan, nu credeam că îi dați atâta atenția. Sunt alături de el pentru că eu am un crez, totdeauna am făcut dreptate atât ca avocat, cât și ca judecător, iar aici se stă în genunchi!”, a declarat senatoarea Jipa, după ședința din Camera Senatului.