Politicienii și Dumnezeu. Cum îl descoperă brusc pe Cel de Sus când ajung în fața justiției

dan șova
Foto: PSD via Wikimedia Commons

Senatorul PSD Dan Șova a fost scăpat astăzi de colegii din Senat de arestare preventivă, după ce aceștia au votat împotriva cererii Direcției Naționale Anticorupție. La fel ca fostul senator PNL Varujan Vosganian în urmă cu câteva săptămâni, Șova a făcut apel la cele sfinte pentru a ieși din situația dificilă

Potrivit ziare.com, Dan Șova și-a început discursul la tribună spunând că a început ziua la Grupul de rugăciune și le-a urat colegilor săi gânduri bune de Buna Vestire: „Dumnezeu să fie cu fiecare dintre noi!”.

În plus, senatorul PSD Florentina Jipa l-a dat cu mir pe Dan Şova pe încheieturile mâinilor, pe frunte şi pe cap. Chestionat despre gestul colegei de partid, Șova a răspuns că a fost un gest prietenesc și foarte frumos.

Senatorul PSD s-a plâns de acuzațiile care i se aduc și a susținut că nu există dovezi împotriva lui, dar completat că nu se victimizează și că nu va obstrucționa justiția. El a făcut apel la mila colegilor din Senat și a povestit că, recent, i-a murit o rudă: „Acum o săptămână a murit o persoană foarte dragă mie, mama surorii vitrege, o doamnă care m-a crescut mai mulți ani. La înmormântare m-am trezit la cimitir cu doi care fuseseră audiați în dosar, am fost pus într-o situație dificilă, n-am stat la slujbă, am stat la distanță foarte mare de cortegiu, nu m-am apropiat de mormânt, am plecat înainte să se termine tot, m-am ferit de a mă confrunta cu unul dintre cei care ar fi putut da declarații în dosar”.

„Vă rog, respingând cererea DNA, să îmi dați posibilitatea să mă apăr liber și peste 2-3 ani, când vom avea soluția definitivă în acest dosar, veți constata că nu ați greșit”, a mai spus el în finalul discursului, fiind aplaudat de colegi.

Senatorul Dan Șova nu este primul parlamentar care îl aduce în discuție pe Dumnezeu în momentul în care a trebuit să facă față unui vot de încuviințare a unei cereri de arestare venite din partea DNA.

Strategii: citate din Hristos și o mamă pe patul de moarte

La mijlocul lunii februarie, senatorul Varujan Vosganian a fost salvat de colegi, după ce a lăcrimat, a citit un acatist şi a scos o sticluţă cu mir pe masă. Plenul Senatului a respins atunci a doua cerere a procurorilor de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru în dosarul „Gaze ieftine”.

La acea dată, Vosganian a făcut apel la sensibilitatea aleşilor: „Pe unii dintre dumneavoastră vă cunosc încă din ’90. Am sperat…mi-aș dori să nu trebuiască să ne amintim cu stânjeneală de momente ca aceasta. Vă încredințez de afecțiunea mea”.

Imediat după discurs, mai mulţi colegi printre care şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-au dus să îl încurajeze pe Varujan Vosganian, iar senatorul Ilie Năstase l-a sărutat pe creştet, potrivit digi24.ro. Apoi, fostul ministru al Economiei a început să citească dintr-o carte de rugăciuni, iar ulterior şi-a aşezat pe masă o sticluţă cu mir pe care a folosit-o într-un ritual magic, atingându-și fruntea cu ea.

În iulie anul trecut, și deputatul UNPR Titi Holban a scăpat de arestul preventiv după ce a arătat în fața colegilor din Cameră cât de credincios este. El a ținut un discurs emoționant, în care a invocat divinitatea și și-a făcut cinci cruci, a relatat digi24.ro la acea dată.

“Nu cred că ridicarea imunității și arestarea preventivă sunt mijloace de aflare a adevărului. Oricare dintre dumneavoatră puteți fi în aceeași situație, de votul dumneavostrăs depinde cariera mea și soarta mea ca om. Dragi colegi, vă rog din suflet să analizați această situație omenește și chiar dumnezeiește, așa cum spune domnul Hristos când ne spune: atunci când îți judeci apropele pune-te în locul lui și judecă ca și când ai fi în aceeași situație”, a declarat el de la tribună.

Tot vara trecută Marius Isăilă, senator PSD, a vrut să îi impresioneze pe colegii din Senat cu o poveste emoționantă: „Să vă gândiți că, oricând, fiecare dintre dumneavoatră puteți fi în această situație. Îi mulțumesc mamei mele, care este pe patul de moarte, că m-a crescut așa frumos. Sunt mândru că sunt senator al României”, a spus el.

Recomandările editorilor GreatNews:

În pat cu dușmanul. Fuga dintr-o închisoare fără gratii, după 24 de ani
Șova a scăpat de cătușe cu mir și rugăciune. Azi, Dumnezeu a fost senator
Adevărata voce a României. Mara, tânăra cu autism care îi cucereşte pe englezi

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.