Simona Halep a câștigat primul meci oficial din 2021

Simona Halep, cap de serie 1, s-a impus, la Melbourne, în partida cu rusoaica Anastasia Potapova, scor 6-4, 6-4, și s-a calificat în optimile de finală ale turneului de pregătire pentru Australian Open, primul Grand Slam al anului.

După victoria din primul meci din anul 2021, în demonstrativul de la Adelaide, în fața localnicei Ashleigh Barty, liderul mondial, Simona Halep, locul 2 în clasamentul WTA, a câștigat și primul meci oficial al sezonului.

Halep (29 de ani), care tocmai a împlinit un deceniu de când se află printre primele 10 jucătoare ale lumii, a dominat confruntarea cu tânăra și talentata rusoaică Anastasia Potapova (19 ani, locul 101 în lume).

Simona a dictat ritmul din primul game al meciului, câștigat pe serviciul adversarei, însă Potapova a răspuns imediat, cu un re-break. Halep a dus scorul la 2-1, apoi ș-a consolidat avantajul, cu un prim game câștigat pe propriul serviciu: 3-1!

Potapova s-a apropiat din nou la un game, găsind câteva lovituri câștigătoare spectaculoase. În ciuda eforturilor lăudabile ale rusoaicei, Halep nu a mai greșit pe propriul serviciuși și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-4, după 38 de minute de joc.

Românca a avut greutăți în debutul setului doi, când Anastasia Potapova a reușit să se desprindă la 3-1, dar a revenit prompt pe tabela de marcaj.

Experiența superioară a româncei s-a dovedit a fi decisivă și în finalul actului doi, Halep reușind să câștige magistral ultimele trei game-uri și să încheie socotelile cu rusoaica, tot cu scorul de 6-4.

Pentru Halep urmează partida cu învingătoarea dintre nemțoaica Lara Siegemund (cap de serie 16) și australianca Destanee Aiava, beneficiară a unui wild-card.

Dacă va trece și de următorul test, Halep ar putea avea șansa de a se revașa în fața polonezei Iga Swiatek, jucătoare care a învins-o anul trecut, la Roland Garros.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.