Sfârșitul lumii, mai aproape decât prevedeau oamenii de știință

ocean
Ocean Foto: en.wikipedia.org

O nouă teorie despre sfârșitul lumii îi avertizează pe oameni că acest lucru s-ar putea întâmpla mai repede decât ne-am putea aștepta.

De vină pentru acest fenoment ar putea fi aciditatea oceanelor, care va duce într-un final la extincția speciei umane. Concluzia le aparţine cercetătorilor de la Universitatea din Edinburgh, coordonaţi de către geofizicianul Matthew Clarkson.

Acest studiu este primul care arată că oceanele extrem de acide sunt vinovate și pentru acest fenomen care s-a mai produs deja acum 252 milioane de ani în urma unor puternice erupţii vulcanice, antrenând dispariţia a peste 90% din speciile marine şi a peste două treimi din cele terestre. Atunci, oceanele Pământuului au absorbit cantități uriașe de dioxid de carbon de la erupțiile vulcanice, iar atunci când au devenit acide, acest lucru a dus la consecințe catastrofale.

Până în prezent, se credea că omenirea va dispărea din cauza unei bombe nucleare sau din cauza topirii ghețarilor, dar teoria cercetătorilor scoțieni este din ce în ce mai acceptată și de către alți cercetători.
Concluziile studiului au fost trase pe baza probelor furnizate de rocile vechi de peste 250 milioane de ani din Emiratele Arabe, roci aflate pe fundul unui străvechi ocean.

Studiile ştiinţifice recente ne arată că suntem pe aceeaşi pantă, de data aceasta din cauza creşterii gazelor cu efect de seră generate de activităţile umane, informează sciencedaily.com.

Băutura zeilor a ajuns marcă înregistrată de Maramureș

Cele 24 de locuri „magice” din cea mai mare cetate a României
Plăcinta întinsă, rețeta succesului pentru o afacere românească
A fost doborât recordul României la salt cu parașuta. Era vechi de 45 de ani

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.