Serviciile de repatriere decedati, singura alinare pentru parintii care si-au pierdut copiii

repatriere decedati

Se spune ca, pentru orice parinte, dar in special pentru o mama, fiul sau fiica sa va ramane un copil toata viata, chiar daca ajunge la 30-40 de ani sau chiar peste. Pe de alta parte, o alta vorba extrem de adevarata este aceea conform careia nu exista durere mai mare decat cea a unui parinte care isi pierde copilul.

O asemenea tragedie, indiferent de momentul in care se produce, este nu numai extrem de dureroasa, ci si nedreapta, tinand cont de cursul firesc al vietii, care ar presupune ca batranii sa se stinga inaintea celor mai tineri.

Anii de dupa Revolutie, in care granitele s-au deschis si in special cei de varsta a doua au ales sa plece peste mari si tari in cautarea unui trai mai bun, au adaugat o noua doza de dramatism situatiei descrise mai sus. Mai exact, mii de romani s-au stins, din diverse cauze, la mii de kilometri de propria casa, singuri sau alaturi doar de soti si de copii, insa departe de parintii lor.

Prin urmare, daca va gandeati ca nu exista nimic mai dificil pentru un parinte decat sa isi ingroape propriul copil, iata ca exista: faptul ca nu poate fi alaturi de acesta nici macar pentru a-l conduce pe ultimul drum.

Totusi, singura alinare pentru parintii disperati aflati in aceasta situatie o reprezinta serviciile de repatriere decedati. Procedura presupune aducerea acasa a sicrielor cu trupurile neinsufletite ale conationalilor care isi dau ultima suflare in strainatate, pentru ca acestia sa poata fi ingropati crestineste, pe plaiurile natale.

repatriere decedati

Aceasta poate reprezenta atat indeplinirea ultimei dorinte a celui trecut in nefiinta, cat mai ales o reparatie morala pentru parintii care si-asa trec prin cele mai cumplite clipe din viata lor, acelea ale pierderii timpurii a unuia dintre copii.

Funerarii Bucuresti, firma de pompe funebre din Capitala cu o experienta indelungata pe aceasta piata, ofera inclusiv servicii de repatriere decedati. Acestea acopera in mod deosebit tarile cu cele mai mari comunitati de romani (Spania, Italia, Franta, Germania si Anglia), dar si teritorii precum SUA, Canada, Orientul Mijlociu sau America de Sud.

Repatrierea decedatilor presupune colaborarea cu firme de pompe funebre din tara in care s-a produs tragedia, urmand ca reprezentantii acestora sa se ocupe de imbarcarea sicriului cu trupul neinsufletit intr-un avion cu destinatia Romania.

Odata ajuns pe aeroport, sicriul va fi preluat de firma de repatriere decedati din zona cargo si transportat, la bordul unui autoturism cu toate dotarile igienico-sanitare cerute la nivelul UE, catre capela si cimitirul unde va avea loc inmormantarea. Nu in ultimul rand, trebuie precizat ca aceasta firma ofera servicii de repatriere decedati 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

O astfel de tragedie poate surveni oricand si, mai ales in cazul unui deces produs in strainatate, actiunea imediata este esentiala. „Si nu uitati: indiferent cat de dureroasa este o anumita situatie, intotdeauna exista o speranta si un ajutor pe care il puteti primi”, se arata pe site-ul casei funerare.

Articol realizat de iAgency.ro

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.