Sebastian Ghiță poate fi arestat

sebastian ghiță
Sebastian Ghiță. Foto: Captură YouTube / hotnews.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să admită cerere DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiță, după ce nu s-a prezentat la poliție și a încălcat măsurile constrolului judiciar.

Procurorii anticorupție au spsus în fața judecătorilor că Sebastian Ghiță a făcut înregistrările pe care le-a făcut publice înainte de dispariție și a premeditat totul.

„Apreciem că dispariţia sa a fost premeditată şi datorită acelor înregistrări care apar la postul de televiziune România TV, post controlat de Sebastian Ghiţă.

Rezultă că înregistările au fost făcute anterior şi că încearcă să se sustragă organelor de urmărire penală şi încearcă să facă incriminări faţă de anumite persoane. Rezultă că inculpatul nu poate decât să fie privat de liberate pentru a înlătura starea de pericol public.

Această măsură este necesară şi este singura care poate asigura bunul mers al procesului. Vă rugăm să dispuneţi emiterea mandatului de arestare preventivă. Neemiterea mandatului îngreunează buna desfăşurare a procesului.
În baza acestei decizii poate fi dat în urmarire”, a declarat procurorul anticorupție în sala de judecată, potrivit jurnaliștilor de la Mediafax.ro.

Sebastian Ghiță a dispărut în noaptea de 19 spre 20 decembrie și a fost pierdut de polițiștii care îl filau, după un eveniment al SRI.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.