Se vinde PRO TV. Cine este cumpărătorul postului de televiziune

pro tv logo
Fostul logo al postului PRO TV. Sursa: Pagina de Facebook PRO TV

Compania PPF, deținută de cel mai bogat om din Cehia, este aproape de a încheia o înțelegere cu AT&T cu privire la cumpărarea companiei CME (Central European Media Enterprises), care deține 95% din televiziunile din grupul Media PRO, anunță Reuters.

La ora actuală, 75% din Central European Media Enterprises este deținută de compania multinațională AT&T din Statele Unite. Având sediul central în Dallas, Texas, AT&T este cea mai mare companie de telecomunicații din lume, cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă și cel mai mare furnizor de servicii de telefonie fixă din SUA.

Acum, grupul de investiții PPF, deținut de cel mai bogat om din Cehia, Petr Kellner, urmează să cumpere de la AT&T un pachet majoritar de acțiuni la CME, compania de care ține și postul de televiziune PRO TV.

Central European Media Enterprises deține televiziuni în mai multe țări din Europa Centrală și de Est: Bulgaria, Cehia, România și Slovacia.

Potrivit ziarului financiar „Capital” din Bulgaria, discuțiile dintre PPF și CME sunt pe final, iar un anunț oficial al acordului ar putea fi făcut în câteva zile.

Presa din Cehia a relatat că discuțiile au fost coordonate de însuși Kellner.

Fondată în anul 1991, CME a avut venituri de 704 milioane de dolari în anul 2018, și un profit de 157 de milioane. Compania are 2.600 de angajați.

În ceea ce privește grupul de investiții PPF, acesta a fost fondat în 1991, iar președintele său este Petr Kellner. Compania are sediul central în Amsterdam, Olanda, și se concentrează pe investiții financiare, bancare, imobiliare, asigurări. PPF este activă în numeroase țări europene, dar și în India, Indonezia, Vietnam, Filipine, China sau SUA.

Fondatorul său, Petr Kellner, este și acționarul majoritar, el deținând 98,93% din acțiuni. Potrivit „Forbes”, el este cel mai bogat om din Cehia.

PPF are 170.000 de angajați în toată lumea, iar în anul 2017 a avut venituri de 6,5 miliarde de dolari. În același an, profitul său a fost de 642 de milioane de dolari.