Se schimbă radical corectarea la toate examenele – Evaluarea Națională, BAC, simulări

subiecte bac 2020 geografie subiecte BAC 2020 matematică evaluare națională 2019 note contestații bacalaureat 2017 medii 10 barem evaluare națională 2018 matematică barem română bac 2018 medii de 10 la bac 2018
Foto: cataloagescolare.ro

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat că începând din acest an va fi utilizat sistemul de corectare digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări, relatează agerpres.ro.

Sistemul a fost aplicat deja la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat de anul trecut, care s-a desfășurat integral cu corectare digitală.

Ligia Deca a spus că feedback-ul profesorilor care l-au testat este foarte bun și că 90% dintre aceștia au spus că vor să îl folosească în continuare.

Deca a mai afirmat că, folosind sistemul de corectare digitalizată, se elimină greşelile cauzate de oboseală, precum și munca laborioasă de trecere a punctajelor pe barem. Potrivit acesteia, platforma face automat adunările.

„O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări în anul acesta”, a mai spus ministrul Educaţiei.

În octombrie 2023, într-un interviu la postul TVR Info, Ligia Deca a declarat că ministerul și-a propus ca, începând cu anul școlar 2023-2024, toate tipurile de examene naționale (Evaluare Națională, Bacalaureat, simulări și examenele de titularizat și definitivat) să se desfășoare cu evaluare digitalizată.

Ministrul Educației a spus atunci că, folosind corectarea digitalizată, se reduc riscul de eroare umană și birocrația.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.