Se modifică platforma de programare pentru vaccinare. Se va ști tipul de vaccin și timpul de așteptare

Valeriu Gheorghiță FOTO: gov.ro
Valeriu Gheorghiță FOTO: gov.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că platforma de programare pentru imunizare va fi modificată. Printre altele, cei care se programează pe listele de așteptare vor putea vedea timpul estimat până momentul în care se pot vaccina și tipul de vaccin din centrul respectiv.

„Sunt câteva elemente esenţiale care vor fi schimbate la platforma de programare. Primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv. Al doilea lucru, încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă poate 30 de zile pe lista de aşteptare, ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Medicul Gheorghiță a spus că i se pare firesc ca oamenii să știe de la început pe ce listă de așteptare se programează și pentru ce tip de vaccin, „chiar dacă până la urmă disponibilitatea mai multe vaccinuri nu este neapărart un obiect care să permită alegerea vaccinurilor, ci să permită programarea și accesul într-un număr mai mare de persoane la vaccinare, plecând de la premisa că cele patru vaccinuri până la urmă au beneficii maximale față de forme severe, față de complicații ale bolii, decese”.

Valeriu Gheorghiță spune că modificările vor fi operaționalizate, cel mai probabil, în prima parte a lunii aprilie. Medicul a mai spus că până pe 13 aprilie se vor deschide încă peste 350 de cabinete pentru Pfizer și va crește numărul de persoane programate pe cabinet de la 60 la 90.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.