Se construiește „Mica Mamaia” pe malul râului Mureș

FOTO: alba24.ro
FOTO: alba24.ro

Zona Partoș de lângă Alba Iulia, pe malul râului Mureș, se va transforma pe o suprafață de 5000 de metri pătrați într-o zonă de agrement. Proiectul a primit undă verde pentru finanțare, iar contractul a fost semnat.

Potrivit alba24.ro, cea mai mare parte din banii pentru această investiție vin din cadrul programului POPAM, iar cu o parte va contribui municipiul Alba Iulia. Pentru început vor fi amenajați cei aproximativ 5.000 de metri pătrați, însă primăria are în plan să se extindă cu activitățile recreative pe o zonă de peste 14.000 de metri pătrați.

Lucrările se vor întinde pe o perioadă de un an și vor cuprinde: amenajarea zonei de picnic, amenajare peisagistică prin plantare de arbori, arbuști și gazon natural, amanajare unei parcări, montarea stâlpilor de iluminat ambiental, amenajarea unor locuri de joacă, terenuri de volei și crearea unei plaje.

Proiectul inițial viza și spaţiu pentru acces şi campare cu rulote şi corturi, pistă de biciclete, spaţii de alimentaţie publică (bar), spaţiu sanitar, ponton (deja construit), debarcader,  spaţiu pentru spectacole şi alte activităţi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.