Satul din România cu prezență la vot de peste 130%

rezultate evaluare națională 2016 harta romaniei
Sursa: infotravelromania.ro

Prezența la vot în localitatea Marila, din judeţul Caraş-Severin, era de 134,48% la ora 14, anunță publicația gândul.info.

Satul Marila, o localitate componentă a orașului Oravița, este foarte mic și are doar câteva zeci de locuitori. În total, pe listele electorale permanente din localitate sunt înscrise 29 de persoane cu drept de vot.

Până la ora 14.00, 10 din cei 29 de cetăţeni înscrişi pe listele permanente votaseră deja, iar pe listele suplimentare votaseră alţi 29 de cetăţeni.

La aceste alegeri parlamentare, cetățenii români pot vota la oricare dintre secțiile de votare din județul în care au domiciliul sau reședința, pe listele suplimentare.

Alegeri Parlamentare 2016. Mobilizare pe Facebook: „Nu votezi, nu contezi”

Prezențe mari la vot până la ora 14 s-au înregistrat și în alte localități, mai notează gândul.info:

* În localitatea Gorovei, din judeţul Botoşani, prezenţa la vot era de 103,45%

* În localitatea Şigău, din judeţul Cluj, prezenţa la vot era de 104,35%

* În localitatea Vlădica, din judeţul Mehedinţi, prezenţa la vot era de 104,55%

* În localitatea Dobreşti, din judeţul Timiş, prezenţa la vot era de 109,09%

„Ce e cu toată mișcarea asta de populație în Dolj?”

Sorin Ioniță, politolog și expert în reforma administrației publice în cadrul Expert Forum, a atras atenția pe rețeaua de socializare Facebook asupra numărului mare de voturi pe liste speciale în județul Dolj.

„Ce sare în ochi până acum:
a) prezență mare la urne Olt și Teleorman (de așteptat);
b) voturi inexplicabil de multe pe liste speciale în Dolj, în jur de 10%.
Ce e cu toată mișcarea asta de populație în Dolj, ce i-a făcut pe oameni să plece de acasă în altă localitate, mai mult decât în alte județe, nu se știe”, a comentat el.

Cele 4 mari noutăți de la Alegerile Parlamentare 2016

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.