Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să aibă grijă la câinii de stână agresivi: „Ciobanii au început să ducă oile la vale”

oi turmă munte
Foto: Pexels / pixabay.com

Salvamontiștii din Brașov îi avertizează pe drumeții care pornesc pe munte să aibă grijă la câinii de stână agresivi.

Salvatorii montani din cadrul formației Salvamont Victoria a Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov au desfășurat o acțiune de patrulare preventivă pe Valea Viștea Mare din Munții Făgăraș.

Cu această ocazie, ei au observat că ciobanii au început să ducă oile la vale, iar în apropierea acestora se aflau câini destul de agresivi. „Din acest motiv, le recomandăm turiștilor să se deplaseze cu precauție și să evite stânele și zonele cu câini agresivi”, au transmis salvamontiștii.

„De asemenea, salvatorii au întâlnit mai mulți turiști care urcau spre creastă și care intenționau să coboare pe timp de noapte.

Pentru cei care doresc să desfășoare asemenea activități, recomandăm următoarele măsuri de siguranță:

1.Echiparea corespunzătoare a rucsacului, inclusiv cu frontale și baterii de rezervă.

2.Comunicarea frecventă cu rudele, oferindu-le informații detaliate despre traseul parcurs și punctele în care vă aflați.

3.Evitarea zonelor fără semnal GSM și informarea rudelor despre aceste zone pentru a preveni panicarea acestora în cazul în care nu răspundeți la telefon.

4.Folosirea aplicației Salvamont și informarea structurilor Salvamont despre traseul pe care doriți să îl abordați.

Este bine cunoscut faptul că pe munte există multe zone fără semnal GSM, de aceea este esențial să luați toate măsurile necesare pentru a asigura o călătorie sigură și bine organizată”, mai transmit salvamontiștii.

Foto: Pexels / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.