S-a decis: Bărbații au voie să urineze din picioare

toaletă
Foto: Evert Meijs via Wikimedia Commons

O instanță de judecată din Germania a decis în favoarea dreptului unui bărbat de a urina din picioare, după ce proprietarul apartamentului în care locuia i-a cerut bani pentru că i-a distrus podeaua din baie, relatează BBC.

Proprietarul, care a cerut 1.900 de euro despăgubire, susținea că podeaua din marmură a fost deteriorată de urină.

În ciuda acestui fapt, judecătorul din Düsseldorf a decis că metoda bărbatului se încadra în normele culturale și a arătat că „a urina din picioare este o practică obișnuită”.

La ora actuală, în Germania există o dezbatere privind felul în care bărbații ar trebui să stea atunci când merg la toaletă: în picioare sau așezați. Unele toalete din această țară au semne care le interzic bărbaților să stea în picioare, însă cei care aleg să stea așezați sunt adesea numiți „Sitzpinkler”, fiind astfel luați peste picior pentru un comportament considerat demasculinizat.

Judecătorul Stefan Hank a acceptat faptul că un raport al unui expert a arătat că acidul uric a deteriorat parțial podeaua din baie. El a conchis că bărbații care insistă să stea în picioare „trebuie să se aștepte la certuri ocazionale cu colegii de apartament, în special cu femeile”, însă nu pot fi trași la răspundere pentru pagubele colaterale.

„În ciuda domesticirii crescânde a bărbaților în această privință, a urina din picioare este în continuare o practică obișnuită”, a adăugat judecătorul.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fotografii superbe, inspirate de basmele Fraților Grimm
Cele mai premiate fotografii de nuntă
Lecție de prietenie, între un om și un animal sălbatic

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.