Fotografii superbe, inspirate de basmele Fraților Grimm


De mai bine de 200 de ani, poveștile Fraților Grimm fascinează milioane de copii din toată lumea și au încântat copilăria multor generații. Un fotograf a fost inspirat de poveștile autorilor celor mai frumoase basme și a realizat o ședință foto spectaculoasă.

Kilian Schönberger este un fotograf german care a surprins cele mai frumoase peisaje din ținutul de poveste Bavaria, unde pădurile sunt pline de mistere, iar castelele pline de povești și de naturalețe.

Fotograful a încercat să surprindă esența basmelor întunecate ale autorilor poveștilor „Albă ca Zăpada” sau „Croitorașul cel viteaz” într-o serie de imagini pe care a numit-o „Peregrinările fraților Grimm”.
Bavaria nu a fost singura sursă de inspirație, ci toată Europa Centrală, unde a găsit locuri pustii și foarte misterioase, în concordanță cu basmele cunoscuților autori germani.

„Cerul a compensat după câteva zile de ninsori abundente. Chiar și copacii arată ca înfășurați în vată. Știam că aveam doar câteva încercări ca să captez aceste condiții de iarnă aproape neatinse înainte ca soarele să topească zăpada de pe ramuri. Când am ajuns la această loc, aproape totul era deja perfect – zăpada și înghețul acopereau copacii, ceața și câteva raze de soare erau de asemenea în jur, dar vârful de munte a apărut doar pentru o perioadă scurtă de timp. Din fericire, am surprins acest moment glorios, la 9 ani după ce am vizitat acest loc pentru prima oară”, este doar o descriere a unuia dintre peisajele pe care a avut șansa să le surprindă în cel mai bun moment al zilei.

Pe pagina sa de Facebook, Kilian Schönberger le arată fanilor săi locurile pe care le fotografiază, dar și povești despre cum a surprins locurile respective.

Recomandările editorilor GreatNews:

Proiect superb. Casa care pare că plutește pe apă

Proiecte de vis. O veche casă din lemn, transformată într-o cabană pentru toată familia

Filmare aeriană: cetatea Alba Carolina, sub vraja iernii

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.