Ryanair își suspendă aproape toate zborurile din cauza coronavirusului

FOTO: RyanAir bilete de avion ieftine cele mai ieftine bilete de avion
FOTO: RyanAir

Compania low-cost Ryanair, una dintre cele mai folosite companii aeriene de către români, a anunțat că își suspendă în perioada următoare aproape toate zborurile.

În ultima perioadă, răspândirea coronavirusului a determinat ca multe guverne din UE să impună restricții severe de călătorie, care au avut un impact negativ asupra zborurilor programate ale Ryanair, anunță compania într-un comunicat de presă.

Astfel, foarte multe zboruri au fost anulate.

În acest context, din cauza perturbărilor create de pandemia de coronavirus, Ryanair a anunțat că, începând de miercuri, 18 martie, de la ora 24.00, până marți, 24 martie, ora 24.00, compania își va reduce zborurile cu peste 80%. Toți clienții afectați vor primi un e-mail în care li se vor detalia opțiunile. Reprezentanții Ryanair Group Airlines îi mai roagă pe clienți să nu îi apeleze telefonic deoarece call centerele lor abia fac față solicitărilor.

Începând de marți, 24 martie, ora 24.00, compania va anula și mai multe zboruri.

„Începând de marți, 24 martie, ora 24.00, ne așteptăm ca cele mai multe, dacă nu chiar toate zborurile companiei Ryanair Group să fie anulate, cu excepția unui număr foarte mic de zboruri care să mențină o conexiune esențială între Marea Britanie și Irlanda”, a explicat compania.

Detalii despre acest program redus drastic se regăsesc în secțiunea Travel Advisory de pe pagina Ryanair.com.

Compania aeriană dă asigurări că va menține contactul cu ministerele de externe ale tuturor guvernelor UE cu privire la repatrierea cetățenilor UE.

„Acolo unde este posibil, vom opera zboruri pentru a susține operațiunile de repatriere”, a mai anunțat compania Ryanair.

ryanair suspendă zborurile coronavirus

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.