Rusia se pregătește să se deconecteze de la internetul global

internet programare
Foto: Boskampi / pixabay.com

Rusia se pregătește să se deconecteze de la internetul global în termen de 4 zile, relatează hotnews.ro.

Informația a fost prezentată în premieră de Nexta TV, care a publicat două documente ale Ministerului Dezvoltării Digitale, Comunicării și Mass-media din Rusia.

Se pare că Moscova a început pregătirile pentru a transfera, în termen de 4 zile, toate transmisiile, conexiunile la servere și gestionarea domeniilor interne pe o rețea paralelă, intranet.

Din punct de vedere tehnic, conform documentelor transmise de minister „autorităților executive federale și autorităților executive ale Federației Ruse”, li se cere „verificarea accesului la conturile personale ale administratorilor domeniilor site-urilor publice pe Internet, actualizarea și (sau) utilizarea unor parole mai complexe „cu” adăugarea de factori de autentificare pentru utilizatori”, mutarea transmisiilor către serverele DNS situate în Federația Rusă şi ștergerea tuturor codurilor Javascript descărcate din surse din străinătate, mai notează sursa citată.

Dacă site-urile folosesc un hosting străin, resursele publice vor fi mutate pe un hosting rusesc.

Foto: Boskampi / pixabay.com

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.