Rusia publică imagini cu trenuri încărcate cu tancuri și blindate care părăsesc Crimeea

Ministerul rus al Apărării a publicat, miercuri, un clip, în care apare o coloană de tancuri și vehicule militare care ar părăsi Crimeea. Aceeași sursă transmite că alte efective militare se vor întoarce la bazele lor permanente.

Secretarul britanic al Apărării , Ben Wallace, spune că nu există nicio dovadă, până în prezent, că Rusia își retrage trupele din pozițiile din apropierea graniței ucrainene.

„Nu am văzut până în acest moment nicio dovadă a acestei retrageri. Observațiile noastre fizice arată opusul unora dintre declarațiile recente venite de la Kremlin”, a afirmat Wallace.

Rusia ar trebui să fie judecată doar după acțiunile sale atunci când vine vorba de detensionarea tensiunilor la granița cu Ucraina, a declarat înaltul oficial britanic. „Vom crede Rusia pe cuvânt, dar îi vom judeca după acțiunile lor”, a mai spus el.

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, s-a arătat miercuri foarte rezervat în legătură cu anunțul privind retragerea foțelor ruse din Crimeea, subliniind că aceasta retragere trebuie mai întâi „verificată”, transmite AFP.

„Dacă este adevărat, fără îndoială”, ar fi un semn de destindere, a comentat el foarte prudent la postul de radio France Inter. „Este întotdeauna necesară verificarea”, a adăugat Borrell.

„Există, poate, semne încurajatoare (…), dar pe de altă parte există și semne îngrijorătoare”, a declarat Josep Borrell, referindu-se la un apel din Rusia pentru recunoașterea teritoriilor separatiste din estul Ucrainei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.