Rusia: Nevaccinații de peste 60 de ani și cei cu boli, obligați să stea în case timp de 4 luni

moscova
Foto: essuera / pixabay.com

Autoritățile din Moscova, Rusia, le-au cerut persoanelor nevaccinate de peste 60 de ani să stea în case timp de 4 luni, relatează CNN.

Din cauza procentului redus de vaccinare a populației, de aproximativ 30%, Rusia trece acum prin cea mai gravă etapă a pandemiei. Numai miercuri, 20 octombrie, au fost raportați 1.028 de morți, țara situându-se astfel pe locul întâi la nivel mondial în funcție de numărul de decese zilnice.

În acest context, primarul din Moscova a dat o dispoziție ca toți rezidenții nevaccinați de peste 60 de ani, precum și persoanele nevaccinate care suferă de boli cronice, să stea în case timp de 4 luni, adică până la finalul lunii februarie.

„Cred că țara se îndreaptă spre un dezastru. Sper că în curând vom ajunge la o limită dincolo de care nu vom trece, însă tot avem o morbiditate și o mortalitate foarte mari. Spitalele sunt copleșite”, a declarat pentru CNN Vasili Vlassov, un epidemiolog rus și totodată fost consultant la Organizația Mondială a Sănătății.

Miercuri, președintele Vladimir Putin a aprobat o propunere a Guvernului de a declara mai multe zile nelucrătoare, în perioada 30 octombrie – 7 noiembrie. În acest fel autoritățile încearcă să reducă interacțiunile sociale.

Foto: essuera / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.