Românii vând rații militare americane pe internet. Cât costă un meniu

Colete MRE, (meal ready-to-eat), fabricate pentru armata SUA sunt vândute pe internet la prețuri ce pleacă de la 160 de lei, anunță Bună Ziua Brașov.

Cornel din Braşov descrie conţinutul unei astfel de raţii, cu preţurile pentru fiecare componentă: „MRE-uri americane, Tăvi orez. Livrare prin poştă sau prin curier. Tavă orez alb 2,6kg – 50 lei. Cutii suc praf de struguri 500g – 10 lei. Pungi suc praf de struguri 500g – 20 lei. Pachet 2 bucăţi tortilla – 2 lei pachetul”.

Un alt anunţ, din Făgăraş, spune că vinde baxul de raţii cu 400 de lei. „Mâncare americană: peşte, vită, porc, pui, meniuri complete. Mai multe info, în privat. 400 de lei baxul care conţine 12 bucăţi”, spune Dorel din Făgăraş.

Purtătorul de cuvânt al vânătorilor de munte braşoveni, Ciprian Panga, a declarat pentru media locală că aceste raţii nu sunt destinate vânzării, cum, de altfel, şi este precizat pe ambalaje.

Cu toate acestea, numărul de anunţuri cu astfel de raţii de vânzare este destul de mare, iar vânzătorii sunt de pe întreg cuprinsul ţării.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.