Românii, cei mai credincioși europeni

mănăstirea pasărea jaf
Foto: Andrei Stroe (Wikimedia Commons)

Dacă în țările nordice scepticismul religios este la cote maxime, românii sunt convinși că Dumnezeu există.

Aproape jumătate dintre români susțin că se roagă zilnic la o formă de divinitate, iar 64% cred fără îndoială în existența unui Dumnezeu, potrivit unui studiu realizat recent de Centrul de Cercetare Pew din SUA.

Cei mai credinicioși europeni sunt cei din Est. Alături de români, în topul celor mai religioși locuitori ai Bătrânului Continent sunt armenii, georgienii, grecii și moldovenii.

„Jumătate sau mai mulţi dintre adulţii din Armenia, Bosnia, Georgia, Grecia şi România spun că religia este foarte importantă în viaţa lor, faţă de aproximativ unu din zece adulţi din Franţa, Germania, Marea Britanie şi alte câteva ţări din Europa de Vest”, se mai arată în studiul centrului american.

De cealaltă parte, cei mai sceptici europeni în privința existenței unei divinități sunt în nordul continentului.

Doar 7 la sută dintre estoni cred în Dumnezeu, în timp ce în Cehia și în Danemarca procentul este de 8 la sută.

În urmă cu câțiva ani, un studiu realizat în rândul tinerilor din Islanda în ceea ce privește existența unui Dumnezeu a arătat că nici măcar unul dintre adolescenții din această țară nu crede în Biblie.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.