Românii care vor să lucreze în străinătate vor avea transportul gratuit până în țara unde se angajează

boeing 737 avion
Foto: nickyhardinguk / pixabay.com

Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a anunțat că vor fi introduse mai multe garanții suplimentare pentru românii care pleacă să muncească în străinătate.

Astfel, proiectul elaborat de minister, care vizează modificarea legii privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate (156 / 2000), va cuprinde și noi condiții privind călătoria și siguranța transportului până în țara de destinație.

”Conform proiectului propus de Minister, agenţiile de plasare a forţei de muncă vor avea obligaţia de a asigura transportul lucrătorilor români la destinaţie, în cazul în care este vorba de un grup de persoane, şi trebuie să facă acest lucru în condiţii de siguranţă şi din punct de vedere sanitar, în contextul pandemic”, a declarat Raluca Turcan, citată de Adevărul.

”Pentru că nu vrem ca românii să mai treacă prin incidente neplăcute la frontieră, am rugat transportatorii să furnizeze pasagerilor, încă din momentul rezervării transportului, toate informaţiile privind documentele necesare la graniţă, iar Inspecţia Muncii va sprijini companiile în acest demers”, a completat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

De asemenea, agențiile de plasare a forței de muncă vor comunica mai des cu statul, urmând să trimită contractele de mediere încheiate cu persoanele angajate în străinătate lunar, și nu tremestrial, așa cum prevede legea actuală.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.