România – Rusia. Tot ce trebuie să știi despre meciul de duminică dimineață

Rusoaicele au câștigat toate meciurile jucate până acum la CM din Japonia. Foto: IHF

România va întâlni Rusia, duminică, de la ora 8 dimineața, în primul meci din faza principala a celei de-a 24-a ediție a Campionatelor Mondiale de handbal feminin, organizate în Japonia.

Româncele, care vin după victoria senzație cu Ungaria, au șanse mici în fața Rusiei, însă n-ar fi pentru prima oară când handbalistele noastre au întors pe dos calculele de pe hârtie.

Naționala feminină de handbal a României nu are niciun punct în Grupa II principală, unde Spania și Rusia sunt deja la cota 4 puncte, iar Suedia și Muntenegru au două puncte.

După eșecurile cu Spania și Muntenegru, din prima fază a grupelor, româncele au doar varianta victoriei în toate cele trei meciuri rămase de disputat: cu Rusia, Suedia și Japonia (n.r. – gazdele sunt tot la 0 puncte). Chiar și așa, calificarea în semifinale nu este asigurată.

Handbal: România – Rusia, duminică, de la ora 8:00

România va juca toate meciurile în cea mai mare sală a turneului final, Park Dome din Kumamoto, care poate primi 10.000 de spectatori.

Rusia, care este pregătită la acest turneu de celebrul Ambros Martin, spaniolul care a antrenat și România, după ce vulcanicul Evgheni Trefilov a trebuit să spună pas competiției din cauza unor probleme medicale.

Rusoaicele n-au mai pierdut un meci de la începutul verii, având o serie de 10 victorii consecutive, cea mai ”stârnsă” dintre ele fiind la 4 goluri.

În ceea ce privește duelurile directe cu rusoaicele, care în 2005 ne-au bătut în finala Mondialelor, România nu stă rău: 3 victorii și o remiză în ultimele 10 confruntări.

Toate rusoaicele evoluează în campionatul intern, iar lotul este un amestec de tinerețe și experiență. Coloana vertebrală a echipei este grupul de la Rostov pe Don, însă sunt prezente și cele mai bune jucătoare de la Lada Togliati, Kuban Krasnodar și ȚSKA Moscova.