România ar putea pierde o medalie importantă cucerită în acest an

Mirela Lavric a fost depistată pozitiv la un control antidoping (Wikimedia Commons)
Mirela Lavric a fost depistată pozitiv la un control antidoping (Wikimedia Commons)

Asemenea rusoaicei Maria Șarapova, care a fost depistată pozitiv cu meldonium, o substanță interzisă de la începutul anului, o sportivă din România n-a reușit să treacă un control antidoping și va rata și Jocurile Olimpice de la Rio.

Mirela Lavric este cel mai recent nume de pe lista sportivilor depistați pozitiv cu meldonium. Atleta din România, în vârstă de 25 de ani, cucerise, alături de ștafeta României de 4×400 de metri, medalia de bronz la Mondialele de sală de la Portland, în Statele Unite.

Mirela a fost testată după finală, iar rezultatele au arătat că a folosit meldonium. Lavric este o specialistă a probelor de 400 și 800 de metri, fiind foarte aproape de calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc în această vară.

Cel mai probabil, medalia de bronz pe care a cucerit-o în Statele Unite, alături de Bianca Răzor, Adelina Pastor și Andreea Miklos, va fi retrasă de către organizatori.

Peste o sută de sportivi din toată lumea, printre care și câțiva campioni mondiali, au fost prinși cu meldonium în acest an.

Mirela Lavric, care a fost triplă campioană mondială la juniori, a fost suspendată provizoriu și așteaptă o decizie finală din partea Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA).

Recomandările editorilor GreatNews:

Lecție de generozitate pe stradă. Frigiderul din care oamenii sărmani pot lua mâncare gratis
O lecție memorabilă. Tânăra fără un picior care își trăiește viața din plin
Lecție de devotament. Omul care și-a petrecut 2 ani din viață plantând flori pentru soția lui bolnavă
Omul care a strâns bani timp de 10 ani pentru a ajuta animalele fără stăpân