Lecție de generozitate pe stradă. Frigiderul din care oamenii sărmani pot lua mâncare gratis

frigider
Foto: Pappadavada (Facebook)

Proprietarii unui restaurant din India au scos în stradă un frigider în care pun mâncarea rămasă de la clienții lor și alimente donate de diferite persoane pentru ca oamenii fără adăpost să vină și să le ia, scrie boredpanda.com.

Minu Pauline, proprietara unui restaurant din Kochi, India, a decis să pună un frigider în stradă în momentul în care a văzut o femeie săracă mâncând dintr-o pubelă.

Pauline știa că unele alimente servite clienților săi rămâneau neconsumate, așa că a decis să pună frigiderul în stradă pentru ca oamenii sărmani să vină și să se hrănească.

Frigiderul este deschis non-stop, și oricine este liber să se servească de pe rafturile sale.

Frigiderul primește donații constante din partea proprietarilor restaurantului, dar și din partea altor oameni. Dincolo de mâncarea rămasă, Pauline donează și în jur de 75-80 de porții de mâncare pe zi.

„Banii sunt ai tăi, dar resursele aparțin societății. Acesta este mesajul pe care vreau să îl transmit. Dacă tu îți irosești banii, irosești resursele societății”, a explicat Pauline pentru publicația „The Huffington Post”.

frigider
Foto: Pappadavada (Facebook)

În ultimul timp, problema alimentelor irosite a fost tot mai mult în centrul dezbaterii publice din diferite state. Fie că vorbim de supermarketuri sau de restaurante, multe dintre ele aruncă mâncarea și alimentele rămase la gunoi, chiar dacă ele ar putea fi donate familiilor sărace sau oamenilor străzii.

Însă unele companii au început să își schimbe politica. Starbucks a anunțat că va dona oamenilor sărmani alimentele rămase nevândute din toate cele peste 7.000 de localuri din SUA.

Iar statul francez are una dintre cele mai drastice legislații din domeniu.

Începând din luna februarie 2016, supermarketurile din Franţa sunt obligate prin lege să doneze alimentele nevândute. Supermarketurile care irosesc produsele alimentare pot primi amenzi de până la 75.000 de euro.

frigider
Foto: Captură YouTube

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O lecție memorabilă. Tânăra fără un picior care își trăiește viața din plin
Lecție de devotament. Omul care și-a petrecut 2 ani din viață plantând flori pentru soția lui bolnavă
Omul care a strâns bani timp de 10 ani pentru a ajuta animalele fără stăpân

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.