Cutremur în Nepal. Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate

Președintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj legat de tragedia produsă de cutremurul din Nepal.

Klaus Iohannis a anunțat că își exprimă compasiunea și solidaritatea față de persoanele afectate de cutremurul din Nepal, se arată într-un mesaj al Administrației Prezidențiale.

„Îmi exprim compasiunea și solidaritatea față de persoanele afectate de cutremurul din Nepal. În aceste momente de adâncă tristețe, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate. România se alătură statelor lumii care și-au exprimat solidaritatea față de autoritățile din Nepal și din celelalte țări afectate”, a afirmat președintele Iohannis în mesajul său.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că până duminică, în jurul orei 11.00, au fost identificați 19 români în Nepal, iar aceștia se află în afara oricărui pericol.

“Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la New Delhi şi al Consulatului Onorific al României din Nepal, continuă eforturile de verificare a prezenţei, respectiv a situaţiei altor cetăţeni români care s-ar afla în Nepal, în zona respectivă, inclusiv dacă există vreun cetăţean român afectat în urma recentei replici din cursul acestei dimineţi, în pofida unor conexiuni de internet şi de telefonie extrem de dificile datorită circumstanţelor. Până la acest moment misiunea diplomatică nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime”, au anunțat reprezentanții MAE.

 

Recomandările editorilor GreatNews:

Cutremur în Nepal. Șef Google, mort în avalanșă pe Everest
Cutremur în Nepal. 19 români au fost identificați și sunt teferi

Tot mai mulți șoferi își trec mașinile pe GPL. Cât costă o instalație

Gafă la nivel înalt: Cum l-a făcut ministrul Culturii scriitor pe Hamlet

Sute de producători de flori, la Simfonia lalelelor
TVA-ul la cărți va scădea la 5%