Tot mai mulți șoferi își trec mașinile pe GPL. Cât costă o instalație

Tot mai mulți șoferi își montează instalații GPL pe mașini, reușind să facă economii semnificative în condițiile în care preţul unui litru de gaz lichefiat este de aproximativ 2,6 lei, iar benzina sau motorina costă peste 5,6 lei litrul.

Cifrele arată că aproape 5.000 de români şi-au trecut maşinile pe GPL în fiecare lună, în acest an, cu 64% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă din 2014, potrivit digi24.ro.

Există însă şi dezavantaje ale montării instalației GPL pe un autoturism, respectiv reducerea spațiului din portbagaj și faptul că este interzisă parcarea în spațiile subterane.

Nu doar cei cu mașini ieftine se numără printre cei care apelează la montarea unei instalații GPL , ci și posesorii de autoturisme de zeci de mii de euro.

„Foarte multe maşini scumpe, care consumă şi mult, vin să monteze GPL. Preţul este pe măsură, 8.000 de lei, dar pentru o maşină normală în opt cilindri este de 2.000 de lei. Amortizarea instalaţiei se face în 10.000 de kilometri”, a declarat Silviu Raicea, directorul comercial al unui furnizor de instalaţii GPL.

În aceste condiții, service-urile auto care montează instalații GPL sunt tot mai aglomerate.

Statisticile Registrului Auto Român, instituţie care omologhează modificările făcute autoturismelor, arată că din aprilie anul trecut şi până la finalul lunii martie, peste 58.500 de autoturisme pe benzină şi motorină au fost trecute pe GPL, de două ori mai multe decât în tot anul 2013.

Și o parte dintre producătorii auto s-au adaptat tendinţei şi livrează modele cu instalaţia GPL montată deja din fabrică.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O plajă din România, în topul celor mai pure din lume

TOP 10. Cele mai fericite țări din lume

Gafă la nivel înalt: Cum l-a făcut ministrul Culturii scriitor pe Hamlet

Sute de producători de flori, la Simfonia lalelelor
TVA-ul la cărți va scădea la 5%