Româncele vor să țină acasă trofeul de la București

Turneul de tenis feminin de la București a debutat ieri cu o victorie frumoasă a tinerei Patricia Maria Țig, aflată la primul succes din carieră în circuitul WTA.

Patricia Maria Țig are doar 20 de ani și e considerată un talent important în tenisul feminin românesc.

Românca, afată la debut pe tabloul principal al unei competiții WTA, a profitat de abandonul ibericei Silvia Soler Espinosa, la scorul de 6-4, 3-1, și va juca, în runda secundă, împotriva slovenei Polona Hercog, care a trecut de cehoaica Tereza Smitkova, a șasea favorită la București.

Astăzi, pe zgura de la Arenele BNR, vor intra în focuri celelalte șase românce aflate în competiția câștigată anul trecut de Simona Halep.

Monica Niculescu, cap de serie 3, va încrucișa racheta cu tânăra Ana Bogdan, care a primit un wild-card din partea organizatorilor. Cealaltă româncă de pe lista favoritelor, Alexandra Dulgheru (5), o va avea ca adversară pe chinezoaica Zhang Shuai. Miza acestui duel este un meci împotriva americancei de origine georgiană Anna Tatishvili.

Sorana Cîrstea caută primul succes într-un turneu WTA în 2015 în fața bulgăroaicei Sesil Karancheva, în timp ce Andreea Mitu are o misiune dificilă în confruntarea cu Annika Beck, din Germania, cap de serie 8.

În cele din urmă, Cristina Dinu, jucătoare venită din calificări, o va întâlni pe cehoaica Denisa Allertova.

Româncele au o misiune dificilă în cea de-a doua ediție a turneului de la București, unde primele două favorite sunt italiencele Sara Errani, calificată ieri în turul secund, și Roberta Vinci.

Nemțoaica Julia Goerges, cap de serie 4, este, de asemenea, o pretendentă de luat în seamă la cele 250 de puncte acordate învingătoarei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG de până la 70% la toate produsele
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro
Mari reduceri la televizoare Samsung, la eMAG
Job-uri pe vase de croazieră. Masa și cazarea sunt gratuite