Românca Laura Ilie a împușcat un aur pentru România

Tânăra sportivă Laura Ilie au cucerit prima medalie de aur pentru România la Universiada de vară de la Gwangju, în proba de pușcă trei poziții.

Tânăra Laura Ilie, în vârstă de 22 de ani și studentă la Academia de Științe Economice din București, s-a impus în proba de pușcă 50 de metri din 3 poziții.

Sportiva de la Dinamo a acumulat 454,4 puncte, ieșind învingătoare din duelul strâns cu rusoaica Valentina Protasova, care a dunat 453,5 puncte. Bronzul i-a revenit iraniencei Najmeh Khedmati, cu 445,1 puncte.

Este prima medalie de aur a României la Gwangju, orașul sud-coreean care gădzuiește Universiada de vară din acest an. Tot ieri, dar în proba masculină de 10.000 de metri, Nicolae Soare a cucerit argintul.

România mai ajunsese de patru ori pe podium, atletul Andrei Gag (aruncarea greutății) și judoka Larisa Florian (cat. 52 kg) au urcat pe treapta a doua, în timp ce Vlăduț Simionescu s-a clasat de două ori pe poziția a treia, la categoria plus 100 de kilograme și la open în concursul de judo.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

eMAG are mari reduceri la frigidere. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă în bănci. Se caută economiști, contabili, manageri, consultanți
Locuri de muncă pentru români grijulii în străinătate: Bonă în SUA, îngrijitor de persoane în Marea Britanie