Român condamnat la închisoare cu executare, pentru că a fugit din spital de teamă să nu ia COVID-19

FOTO: 1662222/Pixabay.com
FOTO: 1662222/Pixabay.com

Matei Strugurel, în vârstă de 36 de ani, a devenit primul român condamnat la închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Judecătoria Buzău a decis să îl condamne la un an de închisoare cu executare, după ce, în aprilie, a fost internat în spital, cu tuse puternică. Cu toate că testul PCR a venit negativ în cazul său, Strugurel a fost internat în spital, fiind diagnosticat cu tuberculoză.

Bărbatul a fugit din spital de frică să nu se infecteze cu COVID-19, iar instanța l-a pedepsit exemplar.

Judecătoria Buzău i-a interzis lui Matei Strugurel și exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei, scrie Digi24.

Românul în vârstă de 36 de ani, care trebuie să plătească și 550 de lei reprezentând cheltuieli de judecată, poate ataca decizia prin recurs.

Prima fază a epidemiei din România a venit cu numeroase restricții, însă și cu amenzi pe măsură, chiar dacă sancțiunile au fost apoi declarate neconstituționale de către CCR.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.