Rolul unei case de avocatură în soluționarea unui litigiu

In anumite situatii, in functie de conflict, este imposibil sa rezolvi o neintelgere printr-o negociere amiabila. Fara doar si poate, avocatii actuali, cauta solutionarile amiabile, mai intai, inainte de a alege implicarea instantelor. O casa de avocatura profesionista, moderna isi propune sa sprijine clientii cu solutii eficiente si rapide. Scopul este ca procedurile in fata instantei de judecata sa se rezolve cat mai simplu.

In situatia in care un client primeste o cerere de chemare in judecata formulata impotriva sa, exista mai multe demersuri juridice care trebuie efectuate. Un avocat specializat in litigii stie bine legislatia care se aplica cazului. De asemenea, un avocat specializat in litigii cunoaste si modul in care cazul  trebuie prezentat in fata instantei, astfel incat sa maximizeze sansele de castig. Daca cauti un avocat litigii, il gasesti pe ad-avocat.ro.

Litigii versus consultanta: ce alege o casa de avocatura profesionista?

Daca in trecut, activitatea de consultanta genera cea mai mare pondere a veniturilor unei case de avocatura, se pare ca trendurile au dus catre alegerea litigiilor, in defavoarea consultantei sau a medierii. Usor-usor, insa, serviciile de consultanta revin timid in prioritatilor clientilor, companiilor si persoanleor juridice care cauta solutionare juridica a cazurilor lor.

Daca cauti servicii avocatura specializate in litigii, afla ca exista multe astfel de cabinete si asociatii, care gestioneaza doar procesul litigios. De asemenea, exista si case de avocatura care nu au ca activitate de baza a firmei, litigiile, ci mai degraba solutionarea amiabila, consultanta, medierea. Exista case de avocatura in care se gestioneaza peste 500 de dosare pe luna, in llitigii comerciale, civile, de contencios administrativ, dar si litigii fiscale si de dreptul muncii sau arbitraje.

Pe de alta parte, inca de anul trecut, s-a inregistrat o revenire la activitatea de consultanta, care se intoarce timid, sa rastoarne suprematia litigiilor. Pe masura ce climatul social si economic devine mai turbulent, de altfel, avocatii si specialiatii in drept mizeaza, insa, tot mai mult pe solutionari litigioase, piata consultantei nefiind preferata de clienti, cat reprezentarea in instanta. In ceea ce priveste reprezentarea in instanta, o casa de avocatura va gestiona urmatorii pasi:

Ce presupune un litigiu in instanta?

●       Analizarea cererii de chemare in judecata

In cazul unui litigiu, clientul in cauza trebuie sa se documenteze temeinic din punct de vedere juridic impreuna cu consultantul. Cel mai des, avocatul apartine de un cabinet de avocatura sau asociatie. Astfel obtinerea probelor ce pot fi folosite in apararea clientului este facilitata, asa incat, avocatii pot sa demonteze sustinerile reclamantului din actiunea introductiva.

●       Formularea intampinarii

Un alt demers care trebuie realizat inainte de termenul de judecata consta in formularea intampinarii. Vorbim despre un  document oficial ce se depune la dosar in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata. Documentul se depune de catre avocat.

●       Pregatirea procesului

Pentru procesele ce ajung in instanta, in fata unui judecator, o casa de avocatura, precum ad-avocat.ro, ce are in echipa si avocati buni specializati in litigii, pregateste demerusurile cat mai bine, totodata anticipand evolutia cazurilor, fapt ce vine din expertiza in domeniu.

Daca reclamantul a formulat un raspuns la intampinare, paratul sau avocatul specializat in litigii ce apartine de o asociatie sau un cabinet de avocatura trebuie sa se prezinte la arhiva instantei pe rolul careia se afla dosarul, pentru a fotocopia raspunsul si actele atasate acestuia. Acest raspuns nu este comunicat paratului, de regula. In urmatoarea etapa, clientul (paratul) sau avocatul in litigii va primi o citatie prin care i se aduce la cunostinta primul termen de judecata. Avocatul va trebui sa formuleze note probatorii pentru acest termen. De asemenea el va avea rolul de a formula interogatoriul, daca e cazul. In caz ca reclamantul este o persoana juridica, interogatoriul trebuie formulat si depus la dosarul cauzei in acelasi timp cu intampinarea.

Concluzia este ca in cazul dosarelor disputate in instanta este nevoie atat de analizarea cererii de chemare in judecata, de formularea intampinarii, de analizarea raspunsului la intampinare, precum si de administrarea probelor, asa incat procesul sa se solutioneze eficient. Desi poate suna complicat, pentru o echipa de avocati buni in Bucuresti, precum ad-avocat.ro, astfel de procese sunt firesti. Tocmai pentru ca cunosc in profunzime legislatia in vigoare si au experienta in domeniul litigiilor precum: litigiu comercial, litigiu civil, privind proprietatea intelectuala sau dreptul muncii, cazuri de mediere sau arbitraj.

Ce poate face ad-avocat.ro pentru solutionarea litigiilor?

Ad-avocat.ro este o casa de avocatura ce opereaza in conceptul de boutique. Asta inseamna ca este un cabinet avocatura Bucuresti, care prefera oferta de abonamente lunare, in functie de numarul de ore si de complexitatea cazurilor, si raportate la bugetul clientilor. In ceea ce priveste consultanta  juridica in caz de litigiu in instanta, precum: litigiu comercial, litigiu civil, privind proprietatea intelectuala sau dreptul muncii sau in caz de mediere si arbitraj, ad-avocat.ro prefera mai intai sa caute solutii pentru negocierea amiabila, in interesul clientului, pentru rezolvarea unui conflict.

Daca exista cazuri ce nu pot fi solutionate prin negociere amiabila, cabinetul ad-avocat.ro ofera si servicii avocatura specializate in rezolvarea litigiilor, respectand codul legii, mentionat mai sus. Datorita experientei avocatilor specializati in procedurile litigioase, avocatii casei de avocatura boutique dispun de servicii de asistare si reprezentare a clientilor in fata instantelor de judecata.

Atunci cand un lititgiu ajunge in instanta, echipa de avocati ai casei de avocatura ad.avocat se prezinta in fata instantelor judecatoresti, precum si in fata Curtii de Arbitraj Judiciar, a Curtii Europene a Drepturilor Omului cat si a Curtii de Justitie a Uniunii Europene – in cazul incalcarii drepturilor protejate prin tratatele / conventiile internationale la care Romania a aderat.

Incepand cu procesul propriu-zis, avocatii implementeaza strategii pentru solutionarea litigiilor in instanta, conform expertizei si cazurilor pe rol. Avocatii ad.avocat.ro detin cunostintele si experieta necesare pentru a intampina diferite probleme jurisdictionale, pregatind cele mai eficiente strategii, in favoarea clientului. O echipa de avocati si consultanti profesionisti din cadrul unei case de avocatura cu experitza in litigii va lucra alaturi de client, pentru a gestiona

riscurile potentiale si implementarea celor mai eficiente solutii, potrivite obiectelor de business, potrivite bugetului, potrivite nevoilor clientului.

Ad-avocat.ro este o casa de avocatura boutique, profesionista pentru care gasirea solutiei in timp cat mai scurt, flexibilitatea si confidentialitatea sunt piloni principali ai acivitatii lor, indiferent de natura si de complexitatea cazului in care sunt implicati.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.