Rezultate Evaluare Națională 2018 Voluntari. Ce note s-au luat

rezultate evaluare națională 2018 voluntari
Foto: dae-voluntari.ro

Rezultate Evaluare Națională 2018 Voluntari. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a află astăzi ce note au obținut la examenele din cadrul Evaluării Naționale 2018.

Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00, după cum a informat Ministerul Educației Naționale.

150.000 de absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris în acest an pentru a susține probele de la Evaluarea Națională.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Voluntari – Ce trebuie să știți despre contestații

Elevii care sunt nemulțumiți de notele primite din partea profesorilor pot depune contestații doar marți, 19 iunie, în intervalul orar 14.00 – 19.00.

Este foarte important de știut că nota pe care un elev o poate obține în urma contestației poate fi mai mare, dar și mai mică decât nota inițială. Cei care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip prin vor arăta că au înțeles acest lucru.

Rezultatele finale, de după contestații, se afișează pe 23 iunie, sâmbătă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Voluntari – Care este procedura de soluționare a contestațiilor:

În cadrul etapei de rezolvare a contestațiilor, după finalizarea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă se constată o diferență mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestație, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi profesori evaluatori.

Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de soluționare a contestației, este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca medie aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Nota astfel obținută este definitivă, și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Volunari – Ce subiecte au picat la română

Evaluarea Națională a început luni, 11 iunie, când elevii au susținut prima probă, cea la Limba și literatura română. La primul subiect, ei au primit un fragment din textul „Inocenţii”, scris de autoarea Ioana Pârvulescu. Pornind de la text, ei au primit mai multe cerințe, inclusiv să redacteze o compunere de minimum 150 de semne în care să demonstreze că textul aparține genului epic.

La cel de-al doilea subiect, ei au primit un fragment din textul „Transilvania în goana trenului”, publicat în revista National Geographic Traveler și scris de Adina Brânciulescu. Elevii au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare ce a avut loc într-o cetate.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Voluntari – Ce subiecte au picat la matematică

Evaluarea Națională a continuat miercuri, 13 iunie, cu proba la Matematică. La primul subiect, elevii au avut de rezolvat exerciții cu mulțimi, exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghi și exerciții de aritmetică. La subiectul al doilea, ei au primit exerciții de geometrie, de aritmetică și cu funcții.

La cel de-al treilea subiect au avut de rezolvat probleme de geometrie cu un triunghi echilateral, cu un triunghi isoscel și cu o piramidă triunghiulară regulată.

Joi, în data de 14 iunie, elevii aparținând minorităților naționale au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Voluntari – Cum se poate face vizualizarea lucrării

Candidatul major sau părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor au dreptul de a vedea lucrarea de la Evaluarea Națională. Ei pot solicita comisiei județene Ilfov de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil după afișarea rezultatelor finale.

Candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte sau de reprezentantul legal la vizualizarea lucrării.

Însă, cererea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea sau la modificarea notei acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Voluntari – Cât contează nota de la Evaluarea Națională

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%).

În funcție de medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.