Rezultate Evaluare Națională 2018 Bolintin-Vale. Edu.ro afișează notele

rezultate evaluare națională 2018 bolintin vale
Foto: Pixapopz / pixabay.com

Rezultate Evaluare Națională 2018 Bolintin-Vale. Elevii din Bolintin-Vale care au dat examenul de capacitate săptămâna trecută află azi ce note au luat.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2018 sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00.

Peste 150.000 de absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris în 2018 pentru a susține Evaluarea Națională.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Bolintin-Vale – Când se depun contestațiile

Elevii nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională pot depune contestații astăzi, 19 iunie, în intervalul orar 14.00 – 19.00.

Nota pe care o pot obține la contestație poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Cei care depun contestații au obligația să completeze și să semneze o declarație-tip prin care arată că au înțeles acest lucru.

Rezultatele finale, de după contestații, se vor afișa sâmbătă, 23 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Bolintin-Vale – Când se poate face vizualizarea lucrării

Candidatul major sau părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil după afișarea rezultatelor finale, adică după etapa de soluționare a contestațiilor.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte / reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și nici la modificarea notei acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Bolintin-Vale – Subiectele de la română

Elevii au susținut prima probă de la Evaluarea Națională 2018, cea la Limba și literatura română, luni, 11 iunie.

La subiectul I, elevii au primit un fragment din textul „Inocenţii”, scris de Ioana Pârvulescu. Plecând de la acest text, ei au avut de rezolvat mai multe cerinţe, inclusiv să redacteze o compunere de minimum 150 de semne în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului dat.

La subiectul al II-lea, la proba A, elevii au primit un fragment textul „Transilvania în goana trenului”, scris de Adina Brânciulescu și publicat în revista National Geographic Traveler. Pornind de la acest text, elevii au de rezolvat mai multe cerinţe. La subiectul al II-lea, la proba B, elevii au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Bolintin-Vale – Subiectele de la matematică

Evaluarea Națională a continuat miercuri, 13 iunie, cu proba la Matematică. La primul subiect, candidații au avut de rezolvat exerciții de aritmetică, exerciții cu mulțimi, precum și exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghic.

La subiectul al doilea au primit exerciții de geometrie, de aritmetică și cu funcții.

La subiectul al treilea ei au primit o problemă de geometrie. La primul punct de la al treilea subiect, pornind de la un triunghi echilateral și de la un triunghi isoscel, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe. La cel de-al doilea punct al subiectului 3, elevii au primit o problemă cu o piramidă triunghiulară regulată.

Joi, în data de 14 iunie, elevii aparținând minorităților naționale au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Bolintin-Vale – Media de admitere la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%).

În funcție de această medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Foto: Pixapopz / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.