Rezultat excelent al elevilor români la Olimpiada de Informatică

Olimpicii români au cucerit patru medalii la concursul de la Brno (edu.ro)
Olimpicii români au cucerit patru medalii la concursul de la Brno (edu.ro)

Chiar dacă starea învățământului românesc nu e tocmai optimă, olimpicii români obțin încă performanțe lăudabile la concursurile internaționale.

Lotul de informatică al României a cucerit patru medalii – una de aur, două de argint și una de bronz – la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), concurs ajuns la cea de-a XXII-a ediție.

Competiția s-a disputat în perioada 29 iunie – 4 iulie, în localitatea cehă Brno.

Alexandru Velea, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, a fost cel care a cucerit aurul pentru România. Adolescentul câștigase, la ediția precedentă a Olimpiadei, medalia de argint.

De la Brno au revenit acasă cu argintul informatic Rareş-Darius Buhai (clasa a XII-a /Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa) şi Valentin-Marius Hârşan (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Bronzul a fost câștigat de Andrei Popa, cel mai tânăr olimpic al României, el fiind elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

La Olimpiada de Informatică a Europei Centrale au participat 44 de elevi din zece țări. România s-a clasat pe podium cu toți cei patru membri ai lotului. La competiție pot participa elevi care nu au împlinit încă 19 ani.

România are o tradiție bogată în acest concurs. Prima ediție a CEOI a fost găzduită de România, la Cluj-Napoca, în 1994.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG. Prețuri cu 50% mai mici la pantofi sport
Locuri de muncă la Lidl, în zeci de orașe din țară
Mari reduceri la mobilier de living, la eMAG