După turneul de tenis de la Miami, în care a ajuns până în semifinală și a făcut să tremure pe Serena Williams, numărul 1 mondial, Simona Halep a anunțat că e epuizată, se odihnește și nu se va putea alătura echipei naționale în cadrul competiției Fed Cup, împotriva echipei Canadei.

„Este foarte greu să merg să joc în Canada, sunt obosită, am obligaţii la Stuttgart (n.r. turneul de tenis), dacă era în Europa mă duceam cu mare drag. Eu zic că avem prima şansă, Irina (n.r. – Irina Begu) este în formă bună şi la dublu avem echipă bună. Îmi pare rău că nu voi fi cu ele, dar voi fi cu sufletul acolo”, a declarat Simona Halep după ce a ajuns în România.

Imediat fostul tensimen Ilie Năstase, în prezent parlamentar, a criticat-o dur pe Simona Halep.

ilie_nastase_19733200„De condamnat mi se pare faptul că ea spune că e obosită, dar se duce la Stuttgart. La Fed Cup nu sunt maşini Porsche. Dacă eram în locul ei, jucam la Fed Cup. Eu i-aş pune o întrebare: ce e mai important: Fed Cup sau turneul de la Stuttgart? Nu e prima oară când i se întâmplă treaba asta, să meargă să joace în altă parte.

Joacă o singură dată pe an sau de două ori pentru echipa naţională. Poate nu îi place spiritul de echipă. Eu dacă m-aş odihni, nu aş juca în altă parte. Nu ajungi numărul 1 dacă joci la Stuttgart. Ajungi numărul 1 dacă te gândeşti la turneele de Grand Slam”, a criticat-o Ilie Năstase pe Simona Halep.

„Părerea mea este că joc zilnic pentru România. Tot timpul când intru pe teren, acolo scrie Halep – România. Cred că asta e mult mai important pentru mine şi pentru ţară. Am jucat întotdeauna cu mare drag la Fed Cup, când am putut şi când s-a putut. Am fost şi accidentată şi tot am jucat. Anul acesta este imposibil pentru că programul nu-mi permite.

Dacă se juca în Europa mă duceam cu drag. Acum îmi este imposibil să schimb din nou fusul orar. Sunt obosită, vin după o perioadă lungă în America. Să plec iar în Canada şi să mă întorc este foarte, foarte greu. Îmi doresc ca fetele să câştige acolo şi fără mine, au şanse, sunt jucătoare foarte bune. O să le ţin pumnii şi o să le susţin de acasă.

Nu ştiu dacă mă afectează sau nu, dar pe domnul Năstase îl respect, îi respect toate rezultatele pe care le-a avut, ceea ce a fost şi ceea ce este. Nu pot să comentez eu despre ceea ce spune dânsul. Este opinia dumnealui şi cum fiecare este liber să-şi spună părerea, eu accept orice.”

Simona Halep

Gabriela Szabo: „Eu am alergat doar pentru România”

La scurt timp și fosta campioană mondială la atletism, Gabi Szabo, în prezent ministru al Tineretului și Sportului în Guvernul Ponta, a „înțepat-o” pe Simona Halep.

big_szabogabriela„Eu am alergat doar pentru România. Fiecare decide pentru viitorul lui. Pot vorbi din perspectiva mea. Eu am alergat doar pentru România.

Şi dacă vă uitaţi la toţi sportivii României, niciunul nu a refuzat să vină la lotul naţional.

A veni la lotul national e o mândrie pentru toţi sportivii acestei ţări.Toţi cei care practică azi sport de performanţă, toţi tind să ajung la loturile nationale şi să participe pentru România la Europene, Mondiale sau Jocuri Olimpice”, a declarat Gabriela Szabo.

CTP: „România este Simona Halep”

În apărarea Simonei Halep, cel mai vocal a fost jurnalistul Cristian Tudor Popescu, un pasionat al tenisului, de altfel și comentator în câteva ocazii la meciuri importante ale sportului alb.

CTP - INTERVIU„De când s-a ridicat Simona pe cerul tenisului, Ilie Năstase o tratează ca pe un adversar politic, într-o campanie electorală. Fostul mare jucător, actualmente senator, căruia nu-i neagă nimeni performanţele, duce un meci absurd împotriva Simonei. (…)

Să ne înţelegem: în acest moment, în tenisul mondial, România este Simona. Ea aduce tricolorul pe toate marile arene ale lumii. Este cel mai cunoscut sportiv român şi face pentru imaginea ţării, la fiecare turneu, mult mai mult decât într-un meci de Fed Cup. Şi asta nu datorită grijii statului şi guvernului român. Simona Halep este produsul ei înseşi, a părinţilor şi sponsorilor ei privaţi.

Aflat în plină glorie, Ilie a ameninţat că rămâne în străinătate şi nu mai joacă pentru România, dacă nu i se dă o vilă. Şi i s-a dat. Simona Halep n-a cerut nimic. România e datoare faţă de ea”, a spus Cristian Tudor Popescu, într-un editorial pe Gandul.info.