Reportaj Sky News. Dovada că trupele de sabotori ruși care țintesc civili există cu adevărat | VIDEO

jurnalistă sky news
Jurnalistă Sky News din echipa atacată în Ucraina. Foto: Sky News

O echipă de 5 jurnaliști de la televiziunea britanică Sky News a fost prinsă într-o ambuscadă a unor sabotori ruși care au tras zeci de focuri de armă asupra mașinii în care se aflau cele 5 persoane.

Unul dintre jurnaliști, Stuart Ramsay, a fost rănit în zona spatelui. Iar un cameraman a fost împușcat de două ori în vesta sa antiglonț. Deși s-a tras asupra sa neîncetat, cameramanul a continuat să filmeze ce se întâmpla.

Jurnaliștii se aflau în mașină și se îndreptau spre Bucha, un oraș situat la 30 de kilometri nord-vest de Kiev. La un moment dat a început să se tragă asupra lor. Inițial, au crezut că au ajuns la un punct de trecere ucrainean, așa că au început să strige că sunt jurnaliști.

Însă împușcăturile nu au încetat, iar mașina a fost pur și simplu ciuruită de gloanțe. Geamurile și parbrizul s-au spart, iar scaunele, volanul și bordul mașinii au fost distruse.

Ulterior, după ce au reușit să iasă din mașină, jurnaliștii au fugit într-o localitate din apropiere, iar niște localnici i-au adăpostit într-un depozit. Localnicii le-au spus că au dat peste o patrulă de recunoaștere alcătuită din sabotori ruși.

Jurnaliștii au confirmat că întregul atac părea unul profesionist: gloanțele loveau non-stop mașina și nu ratau. Guvernul ucrainean a avertizat de mai multe zile că trupe de sabotori ruși s-au infiltrat în țară pentru a crea haos și teroare și pentru a-i împușca pe civilii care încearcă să fugă.

Jurnaliștii de la Sky News numesc aceste trupe de sabotori „patrule ale morții”.

„Există cu adevărat, după cum am aflat”, au relatat jurnaliștii britanici în reportajul lor.

Din fericire, toți 5 au scăpat cu viață.

Acestea nu sunt primele imagini cu civili asupra cărora se trage. Anterior, pe rețelele de socializare a fost publicat un alt filmuleț în care o familie de ucraineni aflată într-o mașină încerca să scape de focurile de armă trase asupra vehiculului.

Vă recomandăm și: