Refugiată în Republica Moldova: Fratele meu din Moscova nu mă crede, spune că este fake

FOTO: Captură video Publika.md
FOTO: Captură video Publika.md

Foarte mulți ucraineni au ales să se refugieze din calea armatei ruse în Republica Moldova. Potrivit jurnaliștilor de la Publika, vama Otaci a devenit unul dintre punctele principale de intrare în Republica Moldova. Cei mai mulți sunt femei și copii, care spun că nu știu dacă își vor mai vedea vreodată soții sau tații care au rămas să apere Ucraina.

Unii refugiați le-au spus jurnaliștilor moldoveni că rudele apropiate din Rusia îi acuză că mint când vorbesc de război și că totul este fake news.

„Eu am un frate în Moscova şi nu crede în nimic din ce spun eu şi spune că este fake. Nu mă crede, deși este una dintre cele mai apropiate rude pentru mine din Rusia. O bună parte din familia mea sunt cetăţeni ruşi, tatăl meu este rus, dar ei nu ne susţin în aceste zile, nu cred că noi avem probleme şi spun că totul este fake”, a declarat o refugiată pentru Publika.md.

Aceasta a mai adăugat și că tatăl ei, care locuiește la Moscova, nu o crede când spune că rușii au invadat Ucraina și că situația este foarte gravă.

Regimul lui Vladimir Putin duce o puternică campanie de dezinformare în presa din Rusia. Mai multe instituții de presă independente, deja extrem de puține, au fost supuse unor presiuni și au fost închise.

Vă recomandăm și: