Reclamele explicite la medicamente și farmacii dispar de la televizor

Senatorii au votat legea prin care se interzice reclama explicită la medicamente pe televiziuni și radio. De asemenea, a fost interzisă total publicitatea la medicamente care se eliberează cu rețetă.

Reglementarea legislativă lovește și în farmaciile care își făceau reclamă la TV și radio. Senatorii au decis să fie interzise spoturile „care indică ideea că farmacia respectivă reprezintă un model sau un etalon pentru celalalte farmacii”.

În cazul acestei legi, Senatul este cameră decizională, iar legea va merge spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

„Venim cu această inițiativă dată fiind amploarea pe care a luat-o publicitatea ascunsă la medicamente și influența negativă și înșelătoare pe care o are asupra populației, aspecte care se datorează, în general, publicității prin televiziune și radiodifuziune… automedicația poate duce la complicații grave de sănătate, iar pacienții nu ar trebui să se trateze după ureche, în baza celor auzite la radio sau la televizor despre un medicament”, a argumentat senatorul UDMR Alexandru Vegh, inițiator al legii.

Potrivit Paginademedia.ro, legea ar putea lovi puternic și în industria media. Statisticile arată că industria farmaceutică a fost în 2014 principalul investitor în publicitatea din România.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.