Reacția unui deputat PNL: „Dacă poporul nu ne vrea pe noi, să voteze bulgarii!”

FOTO: Aradon.ro
FOTO: Aradon.ro

Deputatul PNL Mihăiță Calimente a declarat în cadrul unei emisiuni televizare că dacă oamenii nu îi vor pe politicienii români, să-i voteze pe bulgari.

Calimente, ales deputat de Arad, a fost întrebat de jurnaliști cum răspunde la faptul că oamenii care au protestat aseară cer schimbarea întregii clase politice. „Dacă poporul nu ne vrea pe noi, să îi voteze pe bulgari”, a răspuns deputatul.

În conferința de presă a PNL, în care s-a anunțat că liberalii cer alegeri anticipate, copreședintele Alina Gorghiu a declarat că își cere scuze în numele deputatului pentru această declarație total neinspirată și că va avea o discuție foarte dură cu Mihăiță Calimente pentru atitudinea sa.

Întrebată ce sancțiuni riscă din partea partidului, Alina Gorghiu a fost ironică la adresa colegului său: „Riscă să candideze la bulgari, domnul Calimente, după această declarație. Am vrut să-mi cer eu scuze, însă cu siguranță trebuie să vină și din partea lui scuze foarte repede”.

Aceste declarații vin în contextul în care primul ministru Victor Ponta a anunțat că-și dă demisia din fruntea Guvernului. Ponta și-a depus mandatul în urma protestelor care au avut loc aseară în mai multe orașe din țară. Numai în Capitală au fost aproximativ 30.000 de oameni la protest. De asemenea, primarul Cristian Popescu Piedone și-a anunțat și el demisia din funcția de primar al Sectorului 4.

Reacția publică vine după evenimentul tragic care a avut loc vinerea trecută în clubul Colectiv, în urma căruia, potrivit celui mai recent bilant, și-au pierdut viața 32 de oameni, iar aproximativ 90 sunt internați în spital în stare critică.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.